Oppskrift til 4 porsjoner
1 1/4 kg benfri elgstek
2 ss smør
2 ts salt
1 laurbærblad
1 ts grovmalt pepper
3-4 einebær
1 løk
1 gulrot
2 dl buljong
2 1/2 - 3 dl seterrømme
2 ss hvetemel
8 - 10 skiver geitost
Brun steken i smør i gryte. Tilsett salt, laurbærblad, pepper, enebær, løk og gulrot. Spe med buljong. Legg lokk på gryten, og la steken småsurre på svak varme ca 1 time til kjøttet er mørt. Tilsett mer buljong om nødvendig.
Ta steiken opp, sil sjyen og hell den tilbake i gryten. Bland rømme og hvetemel. Rør jevningen inn i sjyen. Tilsett geitosten. La sausen koke ca. 8 min. Farg eventuelt sausen med sukkerkulør.
Skjær kjøttet i skiver på tvers av trevlene. Server med salat eller kokte grønnsaker, poteter og rørte tyttebær.
God Appetitt!
Benny Eian, Roan
ELGKJØTT-OPPSKRIFTER 
- Elg i krydderlake
- Elg- og lammekombinasjon
- Elgbiff m/ kantarellsaus
- Elggryte
- Elggryte
- Elghakkgryte
- Elgkjøttgryte
- Elgpirog
- Elgsteik
- Elgsteik i øl
- Elgstek i gryte
- Gryte med elgkjøtt
- Hjerte-god elgsteik
- Jegergryte av Klæbu-elg
- Lasagne med elg
- Min beste elgoppskrift
- Målsjåsens elgsodd
- Naumdølgryte
- Slottssteik m/ morkelsaus
- Spagettigryte m/elgkjøtt
- Verdens beste elgsteik
- Aastas elgkarbonade