Elgen angrep Bjørg

Bjørg Fossum var på kveldstur i boligfeltet ved Steinkjer sentrum.

Bjørg Fossum

En velvoksen elg i stanget ned Bjørg Fossum (70).

Foto: Torill Aamodt / NRK

Det var etter et møte i pensjonistforeningen 70-åringen fikk et ublidt møte med elgen. I boligfeltet Kvamsenget, like ved Steinkjer Sentrum, kom en velvoksen elg i stor fart rett mot Bjørg.

Trampet henne ned

– Han kom springene over plena mellom to hus, så dreide han og kom rett mot meg – da skreik jeg, forteller Bjørg.

Elgen løp rett på henne og trampet henne ned, og hun falt og ble liggende på den isete veien. Deretter forsvant den over brøytekanten og videre over neste naboeiendom.

Bjørg Fossum skadet foten og måtte sy flere sting i hodet.
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

- Jeg er stiv og støl, og blå og gul rundt på kroppen forteller hun. Hun har ødelagt flere leddbånd i venstre ankel, og har fått sydd flere sting for å lukke et sår i hodebunnen.

I ettertid har det blitt klart at det har vært flere elger i området den siste tida. Spesielt rundt frukttrær har det vært observert mye spor, og naboer til Bjørg Fossum har sett elg i boligfeltet.

Elgen trekker dit den finner fôr

Paul Harald Pedersen

Paul Harald Pedersen, viltforvalter hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag.

Foto: Torill Aamodt / NRK

Viltforvalter Paul Harald Pedersen sier det er vanlig at elgen trekker ned til lavereliggende områder når det blir vinter, og særlig når det blir snø og lengre kuldeperiode, slik som nå. De er i næringsunderskudd og oppsøker fôr der det er å finne. Pedersen oppfordrer folk til å være litt ekstra oppmerksomme.
- Vi bor i et fylke der det er mellom 10.000 og 13.000 elg, så det er ikke så rart at vi kommer i nærkontakt iblant, sier han.

Siste fra Trøndelag

Ukas første Midtnytt med Alf Skille

Ukas første Midtnytt med Alf Skille