NRK Meny
Normal

Elgjakt-lotto ble utenlandsk snakkis

Nyheten om at Statskog bruker ei lotto-maskin til å fordele årets jaktområder for elg, blir lagt merke til i utlandet. Hos statsforetaket er de bare glade for utenriksreklamen.

elg faksimile

Sputniknews.com lar den norske elgen fortelle at den er glad, fordi lotto nå avgjør hvem som får jakte elg i Norge.

Bland elg og lotto i en aktuell miks, så kan det godt oppstå en internasjonal snakkis. NRK publiserte onsdag denne uka nyheten om at 300 av landets beste elgvald fordeles ved hjel av en ren lottotrekning. Ifølge Statskog er hensikten kort og godt er å gjøre fordelingen så rettferdig som mulig.ng.

– Vi vet allerede at norske medier i nokså stor skala har omtalt måten å trekke elgvaldene på. At utenlandske nettsteder har snappet opp det, var jeg ikke klar over, sier regionsjef Carl Libach i Statskog.

Mellom 1. april og 1. mai kan jegere over hele landet søke om vald på Statskogs enorme eiendommer. I fjor søkte rundt 1000 jaktlag på 220 vald. I år legger landets største grunneier nærmere 300 vald ut til jegerne

Elg på russisk

Faksimile fra kompravda.eu

Kompravda.eu viser til vikingen i alle nordmenn, og det naturlige anlegget for jakt.

Et par russiskspråklig nettsteder er blant dem som det siste døgnet har kommentert nyheten. Kompravda.eu skriver blant annet at nordmenn elsker jakt, som de gamle vikinger vi er. De nevner også at lottokulene skal bidra til at det blir umulig å være partisk i tildelingen av vald.

Også på scandinews.fi kan man på russisk lese om at den norske elgen er i spill.

Det engelskspråklige thelocal.no poengterer også den store jaktinteressen i Norge, og at nordmenn nå spiller elgjakt-lotto om de beste stedene å jakte.

THELOCAL.NO elgfaksimile

Thelocal.no skriver på engelsk, og leserne har nok fått med seg det norske jaktlotteriet.

Italiensk jaktpasjon

Norsk elgjaktlotto på italiensk

På et nettsted for italiensk jaktpasjon, blir også den norske elgjakt-lottoen omtalt.

Nettstedet Caccia Passione betyr rett oversatt "jaktlidenskap", og Statskog får oppmerksomhet også der. Med henvisning til at antallet jegere øker stort i Norge, forteller artikkelen om hvordan ei lottotrekning forenkler tildelinga av elgvald.

I fjor var rundt 60.000 elgjeger og 45.000 hjortejegere i aksjon, og Statskog tok inn rundt 14 millioner kroner på elgjakta .

- Fint at god forvaltning får publisitet

Regionsjef for Statskog i Midt-Norge, Carl Libach, synes det er bare fint at utlandet registrerer elgforvaltning i Norge.

– Det er ikke noe nytt med loddtrekning i fordelinga av vald, men ved å bruke lottokonseptet ble det nok ekstra oppmerksomhet omkring tildelinga, mener Libach .

Elgjakta starter i slutten av september