Normal

Ektemann trodde kona var død

I et halvt døgn trodde ektemannen at kona var død. Han oppfattet beskjeden fra Sykehuset Levanger som et dødsbudskap. Så ringte kona hjem.

Sykehuset Levanger.

Ektemannen trodde han fikk beskjed fra Sykehuset Levanger om at kona døde etter en operasjon. Men dagen etter fikk han telefon fra kona.

Foto: NRK

Det var sist søndag at ei kvinne i 70-årene ble innlagt på Sykehuset Levanger med et kragebeinsbrudd. Det ble bestemt at kvinnen skulle opereres.

Sjokkbeskjed fra sykehuset

Sent på ettermiddagen ringte han til sykehuset for å høre hvordan operasjonen hadde gått.

– Da jeg snakket med en ansatt på sykehuset fikk jeg beskjed om at kona ikke hadde våknet opp igjen etter narkosen. Jeg fikk et sjokk som vanskelig lar seg forklare, sier ektemannen til Trønder-Avisa.

Mannen oppfattet at han hadde fått et dødsbudskap.

Sjokkert ringte han umiddelbart til resten av familien for å varsle om at kona var død.

Etter samtalen med Sykehuset Levanger var han aldri i tvil om at han hadde mistet kona.

Kona ringte

Om kvelden var de fleste familiemedlemmene på plass hjemme hos mannen. Han var opptatt av at hun skulle få en verdig begravelse.

Familien ville også ta et siste farvel på sykehuset. Like før de reiste dit mandag formiddag fikk mannen en høyst uventet telefon.

– Kona ringte for å fortelle hvordan operasjonen var gått, sier mannen. Han ble fullstendig målløs da kona ringte.

Nå er kona utskrevet fra sykehuset, og ekteparet prøver å legge marerittet bak seg, skriver Trønder-Avisa.

Etter det ekteparet forstår skal kona ha hatt store problemer med å våkne etter narkosen. Hun ble derfor lagt i respirator en periode.

Informasjonssjef Trond Skillingstad i Helse Nord-Trøndelag beklager misforståelsen.

Informasjonssjef Trond Skillingstad i Helse Nord-Trøndelag.

Foto: Helse Nord-Trøndelag

Ektemannen er sterkt kritisk til at ansatte på sykehuset ordla seg slik at informasjonen fra dem ble oppfattet som et dødsbudskap.

Misforståelse

Informasjonssjef Trond Skillingstad i Helse Nord-Trøndelag sier til Trønder-Avisa at det må ha skjedd en alvorlig misforståelse mellom mannen og sykehuset.

Han sier at det er svært beklagelig at informasjonen fra sykehuset ble oppfattet som et dødsbudskap.

– Det er viktig at helsepersonell snakker et språk som alle forstår, sier fylkeslege Marit D. Kverkild til Trønder-Avisa.

Hun sier at fylkeslegen mottar en rekke klager fordi det har vært misforståelser mellom helsepersonell, pårørende og pasienter.