Ektemann erkjenner drapet på kona

Den tiltalte ektemannen til Nilofer Naseri kommer til å erkjenne straffskyld når rettssaken starter mot han mandag.

Drap Melhus

Nilofer Naseri ble drept hjemme i sin egen leilighet i 28. september 2015.

Foto: NRK

Den drapstiltalte ektemannen har tidligere innrømmet at han tok livet av kona.

I avhør har han forklart at det oppstod et basketak mellom han og den separerte kona som resulterte i at hun døde. Men den 28 år gamle ektemannen har ikke erkjent straffskyld.

Han er tiltalt for forsettlig drap.

Til Adresseavisen sier 28-åringens forsvarer at klienten kommer til å erkjenne straffskyld når rettssaken mot han starter i Sør-Trøndelag tingrett mandag.

– Dette betyr ikke han har endret oppfatning om hva som skjedde. Han har hele tiden tatt ansvar. Dette var på ingen måte ønsket, villet eller planlagt av ham. Min klient er dypt ulykkelig for det som skjedde, men det har tatt tid for ham å ta inn over seg det grufulle, sier mannens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen til adressa.no

Ikke æresdrap

Ekteparet, som opprinnelig kommer fra Afghanistan, hadde før drapet et turbulent ekteskap.

De bodde fra hverandre og avdøde ønsket skilsmisse fra mannen. Samme dag som drapet skjedde, var Naseri på Melhus lensmannskontor for å anmelde ektemannen for trusler. Der skal hun ha fått tilbud om beskyttelse på et krisehjem, noe hun takket nei til.

Ektemannen er også tiltalt for en rekke drapstrusler mot kona.

– Det er viktig å få fram at dette ikke har noe med æresdrap eller planlegging å gjøre. Det er en fortvilet situasjon som har vært under utvikling, sier Pedersen til adressa.no

Spesialenheten koblet inn

Samtidig som politiet i Trondheim har etterforsket drapet, så har Melhus lensmannskontor vært under etterforsket av Spesialenheten for politisaker. De undersøker om politiet gjorde en god nok jobb i forkant av drapet på kvinnen.

Det er venta at de vil være ferdig med sin etterforsking i løpet av kort tid.

Begravelse Nilofer Naseri

Mange møtte opp for å ta farvel med 27 år gamle Nilofer Naseri da hun ble begravet.

Foto: Morten Andersen / NRK