Hopp til innhold
E39 på Vinjeøra i Heim
Foto: Odd Stavås

Ekstremværet «Gyda» i Trøndelag

Oppsummert

Ekstremværet "Gyda" har ført til flom, jord- og snøskred og mange stengte veger i Trøndelag, Møre og Romsdal og Vestland.

 • Kystruteskip ligger værfast

  Kystruteskipet Havila Capella ligger værfast ved kai i Rørvik. Årsaken er værforholdene over det stormutsatte Folda. Det er antatt at skipet seiler nordover mot Brønnøysund like etter midnatt.

  Havila Capella på Trondheimsfjorden
  Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK
 • Ambulanser får passere

  Utrykningskjøretøy får nå lov til å passere det rasutsatte stedet på E14 som gjør at Meråker er isolert. Ambulansen i Meråker vil kjøre en pasient til sykehuset og hente med seg nødvendige medisiner til bygda. Det er ikke kjent når E14 vil åpnes for vanlig trafikk.

 • «Gyda» og forsikring

  De to forsikringsselskapene Frende og If har fredag formiddag fått inn henholdsvis 50 og 100 skademeldinger etter uværet. De fleste meldingene gjelder vannskader i Midt-Norge. Det er ventet at tallene øker når folk får sett over eiendommene sine.

 • Opprydding etter Gyda

  Oppryddingsarbeidet på trønderske veger er i full gang etter ekstremvær og flom. På fv 65 ved Garberg i Orkland/Rindal jobbes det nå med å reparere den ødelagte vegen. Vegen er helt stengt inntil videre og det er uvisst når den kan åpne.

  Opprydding fv 65 på Garberg i Orkland/Rindal
  Foto: John J. Storholt
En bekk er i ferd med å renne over veien i Meldal sentrum.