NRK Meny
Normal

Ekstremsport på UKA i Trondheim

VM- og X-games-medaljør André Villa tar med seg en verdensmester til det som ventes å bli et forrykende ekstremsport-show under UKA i Dødens dal på søndag.

André Villa i luftig svev.

André Villa i luftig svev.

Foto: VillaFMX / VillaFMX

– Jeg byr på en ny og veldig utfordrende koreografi for kjørerne. Dette blir et spektakulært lys og lydshow, hvor et coverband spiller live til kjøringen, sier Villa til NRK.

En av utøverne som skal bryne seg på den norske FMX-stjernens nydesignede løype, er fjorårets verdensmester, Maikel Melero. I tillegg har han med seg X-Games-vinner Bryce Hudson.

André Villa

André Villa er både speaker og utøver under ekstremsport-showet på søndag.

Foto: Privat / Privat

– Det blir en kveld med hopp, saltoer, triks og stunts, som helt sikkert vil bli snakkisen i Trøndelag på mandag, spår Villa, som også tar på seg egne kjørehansker.

Nye ambisjoner

Villa, som selv lenge har vært en av verdens beste FMX-førere, har det siste året gått fra å levere kjøring i verdenstoppen til å ha større ambisjoner om å vise frem sporten sin til det norske publikum.

– Jeg har lyst til å bidra til å vise frem FMX-sporten her hjemme gjennom show og eventer. FMX har blitt en livsstil for meg, og jeg planlegger flere show, forteller Villa.

Foruten å være arrangør av showet i Dødens dal, får han også testet sine multitask-egenskaper når han skal operere som speaker og utøver samtidig.

Motocross-stjernen André Villa fra Vågå klatret nok en gang opp på pallen i X-Fighters-serien.