NRK Meny
Normal

Trondheims VM-skjebne kan avgjøres onsdag

I løpet av to dager må Trondheim og Granåsen overbevise toppene i FIS om at arenaen er den beste for et Ski-VM i 2021. Det betyr at de onsdag må sørge for fulle tribuner.

Prepping av Granåsen

Granåsen bør fylles opp og vise seg fra sin beste side onsdag, for å øke Trondheims VM-sjanser i 2021.

Foto: Sven-Erik Knoff

Første dag i verdenscupen i Trondheim blir som en generalprøve å regne.

Granåsens eksamen er nemlig onsdag, da det både er kombinertrenn og spesialisthoppere i stor bakke.

Viktig med folkefest

Da ventes det stinn brakke, og det bør det også bli for å overbevise FIS før det besluttes hvem som får VM i 2021.

Leder i Granåsen organisasjonskomité, Erik Andresen, vedgår at det er viktig å skape folkefest disse verdenscup-dagene i Granåsen.

– Vi vet jo hva de to konkurrentene våre Oberstdorf og Planica har gjort. De skaper gode arrangementer med stor folkefest. Så for oss er det kjempeviktig og lykkes med det vi har gjort i flere år nå, det å skape folkefest i Granåsen. Kanskje også enda bedre enn tidligere for å prøve og påvirke VM-søknaden i positiv retning, sier Andresen.

Erik Andresen

Leder i organisasjonskomiteen, Erik Andresen, venter fulle tribuner i Granåsen onsdag. Det vil legges merke til av FIS.

Foto: Privat

Misjonerte på sponsortreff

Sjefen for Trondheims VM-søknad misjonerte tirsdag på et sponsortreff i Granåsen hvor viktig det er at FIS-toppene blir imponert.

Håpet er at idrettsfesten i Granåsen skal sjarmere skitoppene i FIS nok til at de velger Trondheim og Granåsen som arrangør av ski-VM i 2021.

– I dag og i morgen er de viktigste anledningene vi har på vei mot avgjørelsen om hvem som får VM i 2021, sa Guri Hetland på sponsortreffet.

Reporteren i Østerrikes største tv-kanal mener Trondheim ligger godt an i konkurransen.

– Jeg tror Trondheims sjanser er veldig store. Gode anlegg, vennlige og sports-entusiastiske folk. Sjansene er virkelig store, uttrykker Dieter Helbig.