Lader opp til cupkamp mot RBK med eksamen

Flere av spillerne på Ranheim må avlegge eksamen samme dag som de møter Rosenborg i cupen. RBK-spillerne har en helt annen oppladning.

Flere av Ranheims spillere må avlegge eksamen før kampen mot Rosenborg.

Ranheim fotball

Ranheim har hatt mye å juble over denne sesongen.

Foto: Ranheimfotball.no
Kristoffer Lie Løkberg

Kristoffer Lie Løkberg.

Foto: Stein Roar Leite / NRK

– Det er bare å forberede seg best mulig. Så er det en annen eksamen senere på dagen, sier Christian Eggen Rismark.

Han studerer Idretts- og bevegelsesvitenskap ved NTNU, og må avlegge eksamen samme dag som han og Ranheim skal møte Rosenborg i cupen.

– Hvilken er viktigst?

– Den som kommer til slutt er viktigst. Men man ha noe å gjøre etter fotballen også, når det tar slutt. Og da er det viktig å gjøre ferdig denne eksamenen også.

Mat og lett trening

Lagkamerat og medspiller Kristoffer Lie Løkberg synes det er greit med eksamen på kampdagen.

– Da får en tankene over på andre ting og trenger ikke å tenke så mye på kampen.

Oppladningen for spillerne på Rosenborg er en helt annen.

– Spillerne møtes til et lite måltid og et spillermøte klokken 14.30. Før det er det enkelte som har en lett treningsøkt, men det regulerer de selv, sier spillerkoordinator i Rosenborg Harald Pedersen til NRK.

Venter jevn kamp

Ranheim er inne i en svært god periode. Laget har vunnet de seks siste kampene de har spilt og er nå nummer tre på tabellen.

Christian Eggen Rismark tror cupkampen blir jevn.

– Hvis vi klarer å holde unna i starten så tror jeg de blir litt skjelvne og det kan bli en jevn kamp. Vi skal i alle fall gi 100 prosent og gjøre at det blir en bra forestilling.

Kristoffer Lie Løkberg tror de har gode muligheter til å slå RBK.

– De er store favoritter, men vi vinner en av ti. Jeg tipper at vi kommer til å spille i 120 minutter, så får vi se hvem som trekker det lengste strået, sier Kristoffer Lie Løkberg.

– Cupkamp er alltid spennende. Det er utfordrende å være favoritt, dette kan bli en spennende kamp, sier Harald Pedersen i Rosenborg.