Eggen: – Litt annerledes å trene 4. divisjon

Kontrasten mellom Lerkendal og kunstgressbanen på Fannremsmoen er stor. Men Nils Arne Eggens nye lag vartet opp med offensiv fotball i seriestarten.

Video Eggen ledet Orkla til seier

VIDEO: Eggen leder Orkla til seier over Nardo 2.

– Det ble en innholdsrik fotballkamp. Vi var særdeles gavmilde bakover, men angrepsmessig er vi faktisk i rute, sier Nils Arne Eggen etter at Orkla slo Nardo 2 7-4 søndag.

Norges mestvinnende fotballtrener gjennom tidene leder nå et 4. divisjonslag han tror vil gi motstanderne utfordringer.

– Det er vanskelig å vurdere motstand, men vi har fart på topp som gjør at vi skal gi problemer for de aller fleste i denne divisjonen.

– Sjelden alle er på trening

De fleste forbinder Nils Arne Eggen med serie- og cupmesterskap, Rosenborgs suksess i mesterligaen og Lerkendal stadion med plass til nesten 22.000 mennesker.

Nå er han trener for et lag som trakk 190 tilskuere i seriestarten.

Trenerlegenden sier det er litt annerledes å være trener i 4. divisjon sammenlignet med det han har gjort tidligere.

– Det er sjelden du har alle på plass på trening, men når de er her er de veldig ivrige. Det er en flott gjeng. Men det er 4. divisjon, de jobber skift og går på skole. De bor ikke engang her, så det må vi ta som det er.

Taus om opprykk

Som trener i Orkla ser Nils Arne Eggen talenter som med tid og stunder kan spille på Rosenborg.

– Jada, så absolutt. Husk at vi har kunne stilt et helt lag herfra vi opp gjennom årene, så det kan godt tenkes. Det gror godt og det jobbes godt nedover i aldersgruppene, og det er vi glade for.

– Hvordan tror du det blir med opprykk?

– Som jeg nettopp sa på en annen kanal her, nå er vi i Orkdal og vi må vente her til vi har satt den, sier Nils Arne Eggen, trolig med klar referanse til de lokale potetene.