- Det var helt uproblematisk

– Jeg ser på realitetene og gjorde det riktige, sier RBK-trener, Nils Arne Eggen, om hentingen av Michael Jamtfall, fra Ranheim.

Nils Arne Eggen

– Det finnes ikke noe fotballfaglig argument for at min avgjørelse er feil, sier RBK-treneren.

Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix

Ranheim trodde Michael Jamtfall, som var på utlån fra Rosenborg, skulle være hos dem til første januar, men slik ble det ikke. RBK hentet angrepsspilleren hjem igjen, like før overgangsfristen gikk ut.

– Det er helt korrekt og uproblematisk. Det gikk jo fort, men det var vi nødt til. Vi ønsker jo Ranheim alt godt selvsagt, men det er jo vår spiller, og vi betaler han lønn, sier Eggen til nrk.

Ranheim reagerer på tidspunktet for hentingen , men Eggen står for avgjørelsen.

– Jeg snakket med Per Joar Hansen mandag, så han visste det jo ganske tidlig. Jeg tok avgjørelsen og hentet han tilbake, fordi Rosenborg trenger sin egen spiller som har vært på utlån.

Eggen synes Jamtfall har fått en utmerket utviklingsarena i Ranheim, men når de trenger spillere så har de all rett til å hente de hjem igjen.

– Trenerne i Ranheim skal ha all ære, men når vi trenger Michael, så må vi selvsagt hente han tilbake.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Erik Hoftun

Erik Hoftun skjønner at Ranheim reagerer.

Foto: Aleksander Ødegård / NRK

– Det var litt dårlig gjort av oss

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, derimot, beklager.

– Jeg har jo full forståelse for at Ranheim reagerer, og jeg skjønner at de blir frustrerte. Det var litt dårlig gjort av oss, men vi hadde behov for en angrepsspiller da Bolaños glapp. Vi måtte være så kyniske, men vi må stå for det vi gjorde.

Rosenborg hadde signalisert overfor Ranheim at Jamtfall skulle være hos dem til første januar.

– De har jo planlagt resten av året slik. Vi er så ydmyke at vi ser den, så det beklager vi. Det vi gjorde var ikke feil, men tidspunktet var uheldig, sier Hoftun.

– Erik er snillere enn meg

Selv om Hoftun beklager, gjør ikke Eggen det.

– Erik er mye snillere enn meg. Jeg ser på realitetene og jeg gjorde det riktige. Jeg blir ikke fornærmet om Per Joar Hansen er litt sur. Sånn er det i fotball. Jeg tar avgjørelsene der og da, og står for det.

Oppgitt Ranheim-trener

– Vi registrerer unnskyldningen fra Erik Hoftun, og det synes vi er veldig bra. Når Eggen får kommet seg hjem og tenkt seg om, så tror jeg at han vil se at prosessen og tidspunktet ikke var godt nok. Vi hadde ingen mulighet til å finne en ny spiller, sier Ranheim-trener, Per Joar Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Ranheim-trener Per Joar Hansen

- Vi registrerer at Eggen synes det er greit å jobbe på denne måten. Det er vi helt uenig i, sier Ranheim-trener, Per Joar Hansen.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Nå har det jo allerede skjedd, og jeg er glad for at vi kan sende en spiller tilbake. Det er jo i tråd med samarbeidet, men vi er veldig opprørte over tidspunktet. Vi ønsker selvsagt Michael all mulig hell og lykke, sier Hansen.