Hopp til innhold

Eggen om mulige motstandere: – Vi bryr oss ikke om autografstjerner i Rosenborg!

Nils Arne Eggen sier det var en kjempeprestasjon å slå ut Ajax. Han gleder seg stort til høsten i Europaligaen, men han bryr seg fint lite om hvem som blir Rosenborgs motstandere.

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen sier at Kåre Ingebrigtsen gjorde et mesterlig bytte da han satte inn Samuel Adegbenro for Milan Jevtovic.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– I Rosenborg er man opplært til å tenke slik at vi vil ha lag vi kan vinne over. Det er ikke det å møte såkalte autografstjerner som er viktig. Det er ikke Rosenborg, sier Eggen dagen etter 3-2-seieren mot Ajax.

– Kan Rosenborg slå for eksempel Arsenal?

– Selvfølgelig! Vi slo ut Real Madrid, vi slo Dortmund, og vi har spilt uavgjort mot Arsenal tidligere, sier mannen som ledet trønderne under storhetstiden på 90-tallet.

– Et mesterlig bytte

Eggen satt ringside da Rosenborg torsdag kveld slo ut Ajax og avanserte til gruppespillet i Europaligaen.

– Det var en kjempeprestasjon. Det var en kamp som var veldig, veldig spennende. Det aller beste, sånn fotballmessig, var at vi kom tilbake – etter egentlig å ha vært ute av Europaligaen – og scoret to veldig fine mål på slutten, sier han. Og fortsetter:

– Det innbyttet Kåre (Ingebrigtsen) gjorde (Samuel Adegbenro inn for Milan Jevtovic), var rett og slett mesterlig. Vi har fått en målgjører som kan snu de fleste kamper. Men det var også all ære til Kåre og resten av prestasjonsgjengen, ikke minst spillerne, som aldri ga opp. Det var en fotballkamp som varierte i kvalitet, men som opplevelsesobjekt var den helt super, sier Eggen.

 Nils Arne Eggen og John Carew

Nils Arne Eggen og John Carew.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Forskjellige generasjoner

Han synes det er vanskelig å sammenlikne Samuel Adegbenro med andre storheter som har spilt for Rosenborg.

– Det er forskjellige generasjoner, og jeg har ikke sett så mye av ham ennå. Men slik han har opptrådt i de to internasjonale kampene, likner det veldig på de aller beste vi har hatt. Jeg vil ikke nevne navn, for det har vært så mange. Men jeg kan ta ett eksempel. Vi slo Dortmund 3–0 i Dortmund. Alle spilte godt, men vi hadde ikke vunnet uten han Jan Derek (Sørensen) og han John (Carew). Sånn er fotball, sier Eggen.

– Fortsatt mye å gå på

Trenerlegenden mener Rosenborg nærmer seg det nivået klubben var på da de regelmessig spilte Champions League på 90-tallet.

– Det laget som bygges opp nå skal bli like gode. Det er et ordtak som sier at «tidens guder er dens menn». Det er vanskelig å sammenlikne generasjoner. Det var gode prestasjoner den gangen, men nå ser vi fram mot de prestasjonene som skal komme utover høsten. Det er fortsatt mye å gå på, så det er bare å se framover. De viktigste kampene er de vi ennå ikke har spilt, sier Eggen.

– Det er enda et skritt før vi er i Champions League. Men nå har vi seks kamper internasjonalt å glede oss til, sier han.

– Hvor viktig er avansementet for norsk fotball?

– Veldig viktig. Det viser at norsk fotball fremdeles står på fotballkartet, sier Nils Arne Eggen.