Edvard Sandvik Tagseth (14) til Liverpool

Flere internasjonale storklubber har jaktet på stortalentet fra Frosta. I løpet av kort tid signerer han kontrakt med rødtrøyene.

Edvard Sandvik Tagseth

LIVERPOOL-KLAR: Etter å ha hatt tilbud fra flere andre klubber, har Edvard Tagseth Sandvik (bildet) valgt å signere for Liverpool.

Foto: Liverpool FC Academy

– Det er spennende og artig. Det er en sjanse han bare må ta, og han har lyst til det, sier pappa Tore Tagseth til NRK.

Hovedpersonen selv er oppsiktsvekkende rolig:

– Nice, sier Edvard selv om det hele. Gutten er så rolig at jeg ikke forstår at det går an, ler Tagseth.

Det var Trønder-Avisa som først meldte at unggutten nå signerer for Liverpools fotballakademi.

Godt valg

Faren forteller at Edvard hadde tilbud fra Rosenborg og en del andre klubber.

– Men det er de røde som er hans klubb. Han vil det selv, sier faren.

Han mener sønnen har gjort et fornuftig valg.

– Jeg mener at det Liverpool har et bedre akademi enn Everton, som også har vært aktuelt. Liverpool har vært veldig på hugget, og mye mer konkret i tilbudet sitt, forteller Tagseth.

Flytter i 2017

Gutten fra Frosta knytter seg nå til Liverpools akademi i fire år, selv om han først blir offisielt klar for klubben når han fyller 16 år i januar 2017.

I høst skal han fortsatt bo i Norge, men reise ei uke i måneden til den engelske havnebyen for samlinger. Etter nyttår blir det hyppigere turer dit.

I januar 2017, når Edvard fyller 16 år, flytter han mer eller mindre permanent til Liverpool. Deretter skal han bare tilbake til Norge i mai for å gjøre ferdig eksamener på ungdomsskolen.

– Etter det er det to år med Liverpool og full trening der borte, forteller pappa Tagseth.

Hele familien er supportere

– Familien vår er Liverpool-supportere hele gjengen. Det er ganske spesielt at han nå skal spille for dem, sier Edvards onkel Øyvind Sandvik.

– Vi har ikke mast om han skulle gå til Liverpool, det har han valgt selv, forsikrer Sandvik, som vedgår at han ikke hadde trodd at han skulle få en Liverpool-spiller i familien.