NRK Meny
Normal

Endelig kan de kjøre på E6 igjen

E6 ved Ler var stengt i mange timer torsdag, og mer enn 100 vogntog har stått i kø. Nå er veien igjen åpen

Minst 70 tunge kjøretøy sto i kø i begge retninger ca. 1 km nord for Ler i Melhus etter at to vogntog kjørte ut av veien i formiddag.

Like etter klokken 15 ble E6 åpnet i begge retninger.

– Fortsatt står det igjen en tilhenger, men denne vil etter all sannsynlighet bli fjernet når trafikken roer seg etter hvert, opplyser Vegtrafikksentralen til NRK.

– Folk var utålmodige

Det var ingen omkjøringsmuligheter for større kjøretøy i området under stengningen.

– Vogntogene tar mye av veien og her må folk bare smøre seg med tålmodighet. Alle vil vite når veien åpner, men det er vanskelig å anslå et tidspunkt, var beskjeden tidligere i dag.

– Bergingsselskapene har begrenset kapasitet på biler som kan håndtere slike vogntog. Det er et komplisert bergingsarbeid, fortalte trafikkoperatør Finn Bull ved Vegtrafikksentralen.

Kunne gått alvorlig galt

Tilhengeren på det ene vogntoget ble dratt ut av vegbanen som en følge av snøfallet det siste døgnet. Bilen ble kastet over i det andre kjørefeltet da sjåføren forsøkte å rette opp det store vogntoget. Imot kom et nytt vogntog som klarte å svinge over i motgående kjørefeltet og unngikk en større ulykke. Ingen skal ha kommet til skade.

– Det er sterke krefter i sving her, sa politioverbetjen Christopher White ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Vogntogene var fra Estland og Norge.

SE VIDEO:

To vogntog sperrer E6

Frykter flere utforkjøringer

Redningselskapene har nå fjernet seg og trafikken får flyte fritt forbi stedet der hvor utforkjøringene fant sted.

På E39 på Høgkjølen på grensa mellom Orkdal og Hemne sto et finsk vogntog fast. Politiet fryktet at dette bare var ett av mange vogntog som ville kjøre seg fast i løpet av dagen.

Klokken 11.15 ble veien åpnet for trafikk etter å ha vært stengt en lengre periode.

– Når bergingsmannskapene får fjernet dette, er vi redd det kommer flere. Det er derfor usikkert når veien er ryddet, fryktet politiet..

SE VIDEO FRA E39:

Glatte veger i Trøndelag

Finsk vogntog med problemer

Stort snøfall

Det kommer enda mer snø i Trøndelag i dag og i morgen. I løpet av det siste døgnet har det nesten falt 30 cm med snø enkelte steder.

Ved meteorologisk institutts målestasjon på Ångardsvatnet i Oppdal har det kommet 29 cm med snø siden i går.

Der er snødybden nå 77 cm. Også i Stjørdal har det falt over 20 cm med snø det siste døgnet.

– Venter 20–25 cm snø

– Snøværet fortsetter utover dagen i dag og i morgen. Mest i Sør-Trøndelag i dag, der det utsatte steder kan komme mellom 20 og 25 cm. Ellers må man regne med mellom fem og 15 cm snø, sier vakthavende meteorolog, Haldis Berge til NRK.

I dag er det i morgentimene trafikkproblemer på E6 ved Øvre Kvam i Steinkjer. Der var det et trafikkuhell i dag tidlig, og i formiddag har flere vogntog slitt på det glatte føret.

Snøværet i går kveld førte til store trafikkproblemer i Sør-Trøndelag , og i dag våknet folk i Trondheim opp til en skikkelig vinterdag med mye nysnø.

Mildere i neste uke

– På fredag vil det komme snø stort sett over hele Trøndelag, mens det roer seg mot helga. Det vil også blåse ganske sterkt, og det kan bli liten storm utsatte steder, sier Berge.

Det blir kaldere vær i helga og mot mandag, før mildværet feier inn over Trøndelag med regnbyger på tirsdag.

Ulykke Kvam

På E6 i Øvre Kvam var det trafikkproblemer tidligere i dag etter ei ulykke. Også her var det lange køer.

Foto: Johannes Børstad/NRK

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.