Hopp til innhold

Ønsker fengselsstraff for mannen som mishandlet elg med biljekk

Dyrevernalliansen mener det bør tas ut tiltale med ramme opp mot tre års ubetinget fengsel for en mann som gjentatte ganger slo en elg i hodet. Politiet har nå avhørt de involverte, og er i ferd med å avslutte etterforskningen.

GRUFULL VIDEO: Denne Snapchat-videoen, som viser en mann som slår en elg i hodet med en biljekk, skal ha blitt sendt rundt til flere personer på Fosen i Trøndelag. Politiet har nå avhørt de involverte i saken, og en eventuell tiltale vil etterhvert bli tatt ut.

Det var tidligere i juni at politiet fikk tips om en video av en mann fra Ørland i Trøndelag som løper etter en elg på et jorde, og gjentatte ganger slår den i hodet med en biljekk.

Videoen skal ha sirkulert på Snapchat, og det høres latter fra personene som var involvert i situasjonen:

«Bare gå rett på hodet på en gang. Bare dryl til. Bare slå. Stor djevel vettu!»

Den rystende videoen har vakt oppsikt, og politiet har nå avhørt både mannen som filmet og mannen som slo.

Avslutter etterforskningen

– Vi har gjort de avhørene vi mener er nødvendig i saken, forteller lensmann Rune Halvorsen til NRK.

Rune Halvorsen

Lensmann Rune Halvorsen sier politiet har avhørt de involverte i saken.

Foto: Ståle Yttrehus, NRK

Lensmannskontoret i Fosen vil snart avslutte etterforskningen, og sende saken videre til politiets jurister, før det eventuelt blir tatt ut tiltaler mot de involverte.

Mannen fra Ørlandet har selv snakket med lokalavisa Fosna-Folket, der han innrømmer å ha slått elgen.

– Jeg synes selv at det er en fæl video. Jeg synes det er sørgelig at jeg ikke klarte å slå den i hjel med en gang. Jeg vet ikke hva som skjedde, men plutselig fikk jeg opplyst at det lå en skadet elg i veikanten eller i åkeren. Jeg tenkte at den ikke kunne plages videre, sier mannen til avisa.

Har aldri opplevd noe lignende

Kommunikasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen er rystet over hendelsen på Fosen.

Live Kleveland i Dyrevernalliansen

Live Kleveland i Dyrevernalliansen mener angrepet på Fosen krever en streng reaksjon.

Foto: I. Linstad Hauge / Dyrevernalliansen

– Dette er grov vold mot et dyr, og helt åpenbart forbudt. Du skal ikke slå i hjel en elg med en jekk, da skal du skyte den, sier Kleveland til NRK.

Hun har i løpet av sine 20 år i arbeidet med dyrs rettigheter, aldri opplevd en lignende sak.

– Jeg mener det må tas ut tiltale med en ramme opp mot tre års ubetinget fengsel for denne oppførselen. Vi i Dyrevernalliansen håper derfor på en streng reaksjon i denne saken, sier hun.

Gikk selv til politiet

Ifølge Adresseavisen var ikke mannen klar over at hendelsen ble filmet. Seks dager etter dette skjedde, gikk han selv til politiet og fortalte om saken.

Det var viltnemnda i området som måtte rykke ut og avlive den skadde elgen, nesten ett døgn etter at den ble slått av mannen.

– Dette er dyreplageri, og det er helt uakseptabelt. Det ser nesten ut som personene på videoen synes det er underholdning, forteller Knut Gøran Rødsjø i viltnemnda som avlivet den skadde elgen.