– Sikten er dårlig, og søket går sakte

I 10.30-tiden startet dykkere fra brann- og redningstjenesten søket etter den 48 år gamle kvinnen som er savnet i Trondheim.

Dykkere fra brannvesenet startet søk etter den savnede kvinnen i Nidelva fredag formiddag. Politiet sier at forsvinningssaken er høyt prioritert.

– Vi er innstilt på å holde på til vi blir ferdig. Vi holder i alle fall på til mørkets frembrudd, hvis ikke det har kommet nye opplysninger innen den tid, sier dykkerleder, Otto Bardal.

Han leder søket etter 48 år gamle Vibeche Sofie Falck Danielsen, som har vært savnet i Trondheim siden tidlig torsdag morgen.

Dykkerleder Otto Bardal

Dykkerleder Otto Bardal leder søket etter den savnede kvinnen i Trondheim. Han sier at søket går sakte fordi sikten er dårlig under vann.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Politiet fikk melding om at en kvinne var skadd i en leilighet i Trondheim torsdag morgen. Da de kom til leiligheten fant de blodspor, men ingen personer.

Derfor tror politiet at det kan ha skjedd noe kriminelt med henne, og to personer er siktet for legemsbeskadigelse.

Dykkere søkte etter kvinnen i flere timer på torsdag, uten funn. I dag fortsetter letingen i elva for fullt.

– Det går sakte

Dykkerne søker nå i Nidelva fra Kjøpmannsgata og nedover mot Solsiden.

– Fire dykkere har nå dratt ut med en redningsbåt. De rullerer på å søke i Nidelva, forteller vaktleder Roger Gjersvold ved 110-sentralen, Trøndelag brann- og redningstjeneste.

– Vi fortsetter der vi slapp i går kveld. Sikten i går var veldig dårlig, og vi antar at det samme gjelder i dag, så det går sakte, forteller Bardal.

Søker bredt i elva

Bardal forteller at de søker svært nøyaktig, og at hver dykker kan være under vann i omtrent en time.

Dykkerne kjører en type søk med lodd der den som er under vann henger etter båten. Dermed slipper dykkeren å svømme, men kan konsentrere seg om å se.

– Dette er veldig effektivt i forhold til luftforbruk. Søket blir finmasket, så der vi søker har vi søkt, for å si det sånn, sier Bardal.

Se NRKs liverapport fra Nidelven klokken 12:

Jøte Toftaker rapporterer.