NRK Meny
Normal

Dumt av Molde å holde avstand

Alexander Søderlund har lite til overs for Moldes selvpålagte isolasjon fra fans og media før cupfinalen. De burde by mer på seg sjøl, mener Rosenborgspissen.

Alexander Søderlund møtte fans i Oslo

Alexander Søderlund møtte fans etter konserten i Oslo lørdag. - Dette er bare gøy, sier RBK-spissen.

Foto: Joar Elgåen, NRK

Lørdag ettermiddag stormet hele RBK-troppen opp på scenen i det store trønderfest-teltet på Kontraskjæret, og kastet seg ut i cupfinalefesten. Sammen med hundrevis av supportere sang de Rosenborgsanger for full hals.

– Det var utrolig fint å stå der og synge sammen med lagkameratene og fansen. Det er utrolig mye bra folk her og god stemng. Gøy, smiler spissen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Trøndershow før cupfinalen

Rosenborgspillerne bød på seg selv under stort shov i Oslo sentrum lørdag ettermiddag.

Foto: Arne Kristian Gansmo

Populær på selfies

På veg ut igjen fra teltet etter opptredenen blir han stadig huket tak i av både små og store RBK-fans som vil ha bilde av seg selv sammen med angrepsstjerna.


– Dette er en bra kultur, det å møte fansen på denne måten før finalen. Vi i laget får en vitamininnsprøyting, og publikum får oppleve at vi er folkelige og liker å vise oss frem for dem, sier Alexander Søderlund.

– Opplever du at dette stjeler eller gir energi?

– Haha, uten tvil gir dette energi. Det er bare godt.

- Molde burde bydd mer på seg sjøl

Cupfinalemotstander Molde har valgt helt motsatt tilnærming og har isolert seg nærmest fullstendig fra omverden hele uka før kampen. Laget har trent bak låste porter i København og deltar heller ikke på noen festligheter i Oslo før finalen.

Eneste lille unntak var et pressetreff på Lillestrøm lørdag ettermiddag.

– Jeg synes det er litt dumt egentlig, både for dem selv og fansen. Jeg synes de burde by litt mer på seg selv, sier Søderlund.


– Dette er en fest for både supporterene og spillerne så jeg tror det er viktig at alle byr på seg selv.

– Det virker som at Solskjær har valgt den engelske modellen ved å holde avstand til folk. Hva tenker du om det?

– Det er vel sånn han er vant med å gjøre ting. Det funker sikkert det også. Det er jo ikke noen fasit på sånne ting. Men vi gjør det i hver fall slik, vi er folkelige og viser oss fram. Det er ingen motstånd mot dette i Rosenborg. Jeg tror det er bare godt for oss, sier Søderlund.

Torstein Flakne på scenen under RBK-show

Torstein Flakne fra Stage Dolls holdt den nye RBK-sangen godt i gang.

Foto: Joar Elgåen, NRK