DumDum-nei til Giske

DumDum Boys vil ikke ha kulturminister Trond Giske på scenen for å overrekke pris under konsert.

DumDum Boys
Foto: Stian Arnesen

Etter planen skulle kulturminister Trond Giske dele ut TONO-pris til låtskriver Kjartan Kristiansen under kveldens Øya-konsert. Men DumDum Boys vil ikke ha besøk av ministeren på scenen.

- Vi liker dårlig at andre folk planlegger ting i våre show. Det vil vi helst planlegge sjøl, sier DumDum Boys-manager Steinar Vikan til Dagbladet.

Trond Giske
Foto: Stian Lysberg Solum

Vikan henviser til TONOs planlagte overrekkelse av "Edvard-prisen". Det var meningen at Giske og Briskeby-vokalist Lise Karlsnes skulle innta scenen med diplom og sjekk under kveldens konsert.

- Vi gidder ikke å ha Trond Giske flyende rundt midt på scenen under en DumDum Boys-konsert, sier Vikan. 

Ikke politisk

Avgjørelsen er ikke politisk motivert, i følge manageren.

- Det er ikke det at det er akkurat ham. Prisen er for så vidt hyggelig, men vi liker ikke utdelinger i forbindelse med konsert, sier Vikan til avisen.

Edvardprisen deles i år ut for første gang i tre klasser; samtidsmusikk, populærmusikk og åpen klasse. Kjartan Kristiansen får i år prisen i pop-klassen.

Tono overrasket

- Vi ble litt overrasket. Det er en prestisjetung pris for opphavsmenn. Vi pleier å bruke slike settinger som konserter for å dele ut prisen. Men hvis ikke man vil, respekterer vi det, sier pressekontakt for Edvardprisen, Wenche Gjestvang, til Dagbladet.

Kristiansen har ikke uttrykt at han ikke vil ha prisen ved en senere anledning og TONO jobber nå med å finne en anledning som passer DumDum Boys og Kristiansen bedre.

Ikke involvert

Informasjonsavdelingen i Kultur- og kirkedepartementet sier til Dagbladet at Trond Giske ikke har vært involvert i planene om utdelingen av prisen, og at han derfor ikke er tilgjengelig for kommentar.