Hopp til innhold

Droppet Rock City – satser på Woodland

Namsos lanserer i dag sin egen kulturuke – Woodland-festivalen. Rockebad med Åge Aleksandersen, Bandwagon-finale, teaterpremiere, barnesang og kirkekonserter er noe av det av det som står på programmet.

Woodland i Namsos

Terje Adde (fra venstre), Eskil Brøndbo og Knut Storeide lanserer Woodland-festivalen i Namsos denne uka.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Åge Aleksandersen

Åge Aleksandersen deltar under Woodland-festivalen i Namsos, og skal fortelle om sin lange karriere som musiker.

Foto: Erlend Laanke Solbu

Arrangørene i Namsos håper å skape litt optimisme i kulturlivet etter alle problemene rundt Rock City. Og festivalnavnet Woodland bygger på Namsos sin historie som trelastby.

Droppet Rock City

– Vi har brukt mye tid på å finne fram til dette navnet. Vi har diskutert Rock City, og vi har tenkt på et navn med rock i. Men dette er en festival som er så mye mer enn rock, og derfor landet vi til slutt på Woodland, sier prosjektleder Eskil Brøndbo til NRK.

Både næringslivet, Rock City og Namsos kommune bidrar til den nyetablerte kulturfestivalen. Det blir sang og aktiviteter i kirka, på skoler, i seniorhuset, på et kjøpesenter, i kulturhuset og i NTE Arena.

– Vi ønsker å fronte kulturlivet i Namsos på en positiv måte med en rekke aktiviteter for små og store. Da er det også naturlig å bringe inn både skoler og barnehager, sier Knut Storeide fra skolesektoren i kommunen.

Singing Cities

Terje Adde er Namsos kommunes representant i sangprosjektet Singing Cities, og til Woodland-festivalen kommer det representanter fra både Berlin, Brussel og Newcastle.

Kine Kvalstad

Kine Kvalstad er en av de mange artistene som skal delta under den nye kulturuka i Namsos.

Foto: NRK

– De besøkte oss i fjor, og skal også få se hva vi driver med i Namsos denne gangen. I tillegg skal sangere fra de tre byene opptre under en kirkekonsert i kveld, sier Terje Adde.

Størst interesse er det nok rundt finalen i den nasjonale låtkonkurransen Bandwagon, men også et rockebad med Åge Aleksandersen blir et av høydepunktene. Nord-Trøndelag Teater har i tillegg lagt premieren på stykket "Tonje Glimmerdal" til Namsos denne uka.

Fra vogge til grav

Arrangørene håper Woodland skal bli en årlig kulturfestival i Namsos med et bredt tilbud og et stort engasjement.

– Vi har ambisjoner om å gå ut over en bestemt sjanger så bredt som mulig, og i perspektivet nær sagt fra vogge til grav, sier Terje Adde.