NRK Meny
Normal

Drømmer om The Double for RBK

Rosenborg-supporterne drømmer om The Double denne sesongen, etter 5-0-seieren over Lillestrøm søndag kveld. Det er 12 år siden sist klubben klarte.

Söderlund

Alexander Søderlund har scoret 18 seriemål for Rosenborg i år, og har vært en viktig bidragsyter til lagets gode prestasjoner.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Kenneth Kjelsnes

Kenneth Kjelsnes og de andre RBK-supporterne drømmer om gull i høst.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Rosenborg-supporter Kenneth Kjelsnes tror klubben kan vinne både serien og cupen for første gang siden 2003.

– Det er jo altfor lenge siden sist, og noe vi absolutt kan gjøre i år, sier han til NRK.

Sju poeng

Søndag overkjørte Rosenborg Lillestrøm på Åråsen stadion. 5-0 kunne vært enda mer , og nå leder RBK serien med sju poeng på Stabæk, og ni poeng på Vålerenga.

– Det er fortsatt 33 poeng å spille om denne sesongen, og det er litt tidlig å snakke om seriegull kanskje. Men vi har jo både Vålerenga og Stabæk hjemme på Lerkendal om ikke så lenge. Vinner vi disse to kampene, er det lov å snakke om gull igjen, sier Kjelsnes.

Rosenborg har ikke vunnet seriegull siden 2010, og er veldig interessert i å gjøre noe med det i år. Så langt ser det veldig lovende ut.

– God disiplin

– I går spilte vi en veldig god kamp mot Lillestrøm. Vi stod høyt, og presset LSK. Selv om vi fikk noen mål, ga vi oss ikke og bare malte på videre. Det tyder på en god disiplin i laget, mye selvtillit og at spillerne har overskudd, sier RBK-supporteren.

Kampene kommer tett for Rosenborg. Allerede på torsdag er det kvartfinale i cupen mot Mjøndalen på Lerkendal, og søndag kommer Vålerenga på besøk i serien.

– Jeg vil oppfordre publikum til å møte opp på Lerkendal. Vi har mye å hevne mot Mjøndalen som slo oss i serien i vår. Skal vi til Ullevål, kan vi ikke tillate oss noen feilskjær her, mener Kjelsnes.

God midtstopper

I neste uke blir det kvalifiseringskamp for Europaligaen i Romania mot Steaua Bucuresti, og klubben kjemper på tre fronter denne høsten. Da er det godt å se at de nye spillerne har glidd fint inn i laget.

– I går scoret jo midtstopper Johan Lædre Bjørdal to ganger, og kunne hatt tre. Han virket litt ujevn i den første kampen, men han har hevet seg. Han scorer mål, og har god defensiv kontroll. I tillegg er han flink til å sette i gang spill bakfra. En veldig god egenskap for en Rosenborg-stopper, mener Kenneth Kjelsnes.