Drømmer om nytt mirakel – men statistikken er dårlig

Rosenborg har ikke statistikken på sin side når de møter italienske Lazio på bortebane i Europaligaen torsdag kveld. Laget har kun en seier på 14 forsøk mot italienske lag i Europa.

De gode gamle dager.

Rosenborg-spillerne jubler etter seieren mot Milan i 1996, og avansement til kvartfinalen i Mesterligaen.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen tror på et godt resultat mot Lazio torsdag kveld.

Foto: Morten Andersen / NRK

Rosenborg skapte overskrifter over hele Europa da de slo Milan 2–1 på bortebane i Mesterligaen 4. desember 1996. Men det er altså den eneste gangen trønderne har slått et italiensk lag. Likevel er trener Kåre Ingebrigtsen optimist før torsdagens kamp.

– Et godt lag

– Vi har lært gjennom kampene i Europa at vi er et godt fotballag. Vi mener vi er fullt på høyde med Lazio. Hvis vi spiller en veldig god kamp, kan vi dra fra her fra med tre poeng, mener Ingebrigtsen.

Kveldens kamp blir det aller første møtet med Lazio for RBK, men klubben har møtt fem italienske lag gjennom historien.

Det startet i serievinnercupen i 1991 da de tapte to ganger mot Sampdoria (0-5 og 1-2). Mot Milan i 1996 ble det seier 2–1 borte, og tap 1–4 på Lerkendal i Mesterligaen. RBK har tre ganger spilt mot Juventus i Mesterligaen i perioden 1997–2001. Tre ganger ble det 1–1 på Lerkendal, mens det ble tap 0-2, 0–2 og 0–1 i Torino.

Mot Inter ble det 2–2 på Lerkendal i Mesterligaen i 2002, mens det ble tap 0–3 i returkampen. I 2007 spilte Rosenborg mot Fiorentina i UEFA-cupen, og tapte 1–2 og 0–3.

Bare ett poeng

Heller ikke i høstens Europaliga har det helt godt Rosenborgs vei. Det ble 2–2 borte mot franske St. Etienne i den første kampen, men tap 0–1 for ukrainske Dnipro på Lerkendal i det andre oppgjøret.

Skal Rosenborg gå videre fra sluttspillet, bør det helst bli poeng mot Lazio i Roma.

– Og det kan vi fort klare. Vi møter et godt lag, og vi må ha marginene på vår side. Også må vi selvfølgelig spille veldig godt, sier Kåre Ingebrigtsen.

Midtbanespiller Anders Konradsen har også tro på RBK-poeng.

– Vi møter Lazio på et bra tidspunkt for oss. Lazio har ikke akkurat vært i fyr og flamme i den italienske serien så langt, og vi skal derfor få et godt resultat i kveld, sier Konradsen.