NRK Meny
Normal

Drømmer om et VM i Trondheim

Triatlon-entusiaster i Trondheim drømmer om å få arrangere et VM i Midtbyen. – Her har vi verdens beste arena, mener Kjell Bjarne Helland i Sør-Trøndelag idrettskrets.

Kari Uglem og Kjell Bjarne Helland
Foto: Vigdis Wågø-Wares/NRK

I helga arrangeres Trondheim Triatlon, og dette er en sport som vokser raskt. Her skal du både svømme, sykle og løpe. En publikumsvennlig idrett, mener Kari Uglem i triatlonforbundet.

Foregår i sentrum

– Ja, for alt foregår i sentrum. Både svømming, sykling og løping. Dermed er det enkelt for publikum å følge med, sier Uglem som er generalsekretær i det norske forbundet.

Både idrettskretsen og den lokale triatlonforeningen har startet arbeidet med å få et verdensmesterskap til Trondheim. Men det er en lang vei å gå før det eventuelt kan bli en realitet.

– Vi sonderer mulighetene, og har sett på steder hvor vi kan arrangere et sånt mesterskap. Og vi har jo verdens beste arena i Trondheim sentrum, mener Kjell Bjarne Helland.

OL-deltaker

Triatlon er den ultimate styrkeprøven for en idrettsutøver, og det konkurreres i mange årsklasser og flere alternative distanser.

– For første gang hadde Norge med en utøver i OL, og Kristian Blummenfelt kom på 13. plass. En svært sterk prestasjon, sier Kari Uglem.

– Triatlon er en voksende sport også i Norge, og Trondheim er en av flere kandidater for et eventuelt VM. Men ennå er ingen søknad sendt, understreker hun.

Kristian Blummenfelt

Kristian Blummenfelt er den beste norske triatlon-utøveren, og kom på 13. plass i OL.

Foto: Norges Triatlonforbund