Ny norgesrekord: Å jøye, for ei røye!

Kjell C. Rambech fra Trondheim satte norgesrekord da han dro opp en en kanadarøye på 10,3 kilo med stang i Kvesjøen i Lierne.

Canadarøya ble tatt i Kvesjøen
Foto: Christer W. Gjøvaag.

– Jeg har jo fått noen kanadarøyer tidligere, men da denne fisken hugget, skjønte jeg straks at det var noe skikkelig digert i andre enden, sier Kjell C. Rambech til Hooked.

Rambech hadde dorget i Kvesjøen i Lierne en uke, på jakt etter den vanskelige fisken som egentlig er hjemmehørende i Nord-Amerika. Den finnes likevel i en håndfull vann i Norge, blant annet Lutvann i Oslo og Kvesjøen i Nord-Trøndelag.

Canadarøya er 103 centimeter og 10,36 kilo

Vel oppe i båten ble fisken målt til 103 centimeter og veid til 10 360 gram. Dette er 160 gram over fjorårets rekord.

Foto: Christer W. Gjøvaag

Vanskelig ferskvannsfisk

– Fisken var ikke spesielt sterk, men den var blytung. Den ristet også mye på hodet, noe som er nervepirrende nok i seg selv. Heldigvis gikk landingen som den skulle, og da kunne jubelen slippes løs, sier han til Hooked.

Arten vokser seg stor, men er regnet som den aller vanskeligste ferskvannsfisken å få stang her til lands.

Norgesrekord

Den forrige norgesrekordholderen tok også opp en rugg i Kvesjøen. Den veide 10,2 kilo og mange trodde det skulle ta lang tid før noen kunne slå rekorden fra 2016.

Men 6. juni i år overtok Rambech tittelen.

– Fisken ble behandlet med varsomhet i båten, og den svømte fint tilbake der den kom fra etter veiing, måling, skjellprøver og fotografering, sier Rambech til nettstedet.

Vel oppe i båten ble fisken målt til 103 centimeter og veid til 10 360 gram. Dette er 160 gram over fjorårets rekord.

Det er for ordens skyld tatt enda større kanadarøyer enn dette i flere vann i Norge, men aldri på sportsfiskeredskap, skriver Hooked.

Canadarøya ble tatt i Kvesjøen

Kanadarøye vokser seg stor, men er regnet som den aller vanskeligste ferskvannsfisken å få stang her til lands.

Foto: Christer W. Gjøvaag