Ny rekord for Vømmølfestivalen

Vømmøl Atletklubb dro med seg et helt hus i festivaltoget. 130 traktorer og skurtreskere hylla «Martin i Svingen» i Verdal.

Kreativiteten var stor i det tradisjonsrike opptoget som avslutter Vømmølfestivalen i Verdal.

Rekord

- Jeg hører nesten ikke hva du sier, for det er så mye bråk her, sier pressekontakt Ingrid Følstad på telefon til NRK.

Hun står midt i opptoget på avslutningsdagen av den 15. Vømmølfestivalen i Verdal. I år er det 130 registrerte kjøredoninger i toget, men også flere hundre gående har tatt plass for å være med.

- Dette er kjempebra! Det må være ny rekord av traktorer i toget i år! Heldigvis fikk vi sol, og det er uvanlig mange som har kommet bare for å se på toget også, jubler Følstad.

(saken fortsetter under bildet)

vømmøltoget 2010

En av mange traktorer i årets vømmølopptog.

Foto: Karin Jegtvik / NRK

Flytter hus

Hvert år er det en sang som er hovedtema for festivalen, og i år har «Martin i Svingen» fått den store æren. Tanken er at temaet skal brukes kreativt i opptoget, og folk er ikke vanskelige å be.

- I år er nok favoritten doningen til Martin Skruddusvingen, som har et helt hus som blir flytta langs toget! Vømmøl Atletklubb drar hele huset med håndkraft, og familien til Martin følger etter med utedoen, forteller Følstad.

(saken fortsetter under bildet)

vømmøltoget 2010

Vømmøl Atletklubb stod for det mest kreative innslaget i toget.

Foto: Karin Jegtvik / NRK

- Mange har vært veldig flinke til å ta inn årets tema i toget. Spesielt verselinja "koffert og sekk" fra sangen har inspirert folk. Dette gjør at toget blir ekstra gøy å se på, sier Ingrid Følstad til NRK.

7000 billetter

Vømmølfestivalen i Verdal begynte allerede på torsdag, og stemninga har vært god alle dagene. Ennå har ikke festivalledelsen full oversikt over hvor mange billetter som er solgt.

- I fjor nådde vi 7000, og det er nok på samme nivå i år. Engasjementet har vært enormt, og dette er en folkefest uten like, sier en særdeles fornøyd pressekontakt.

I tillegg er det meldt om rekord av tilreisende til festivalen.

- Vi har satt overnattingsrekord. Folk fra andre steder har strømmet til, spesielt i dag. I morges var det lang bilkø inn til Verdal fra alle kanter, og i tillegg til de som kjøper billetter kommer mange bare for å se på opptoget, sier Følstad.

(saken fortsetter under bildet)

Vømmøltoget 2010

Mange hadde stilt opp langs veien for å følge toget.

Foto: Kaja Kristin Næss / NRK

Hedrer grunnleggerne

Årets festival er den 15. i rekka, og når toget entrer Folkeparken i Verdal seinere i dag vil festivalledelsen gjøre ære på de som starta opp hele tradisjonen i 1996.

- Vi skal ha en markeing, og grunnleggerne kommer til å få en liten overraskelse. Vi ønsker å vise dem at vi setter stor pris på de som starta dette. Hvert år siden begynelsen har det vært en stigning i programmet, og det er toppa til det fulle i år, sier Ingrid Følstad til NRK.