NRK Meny
Normal

Dristig teater fra verdens ende

Blue Motell er en frisk satsing fra Trøndelag Teater i samarbeid med Black Box Teater og Lisa Lie. Dette er ny norsk dramatikk med sitt eget verdensbilde.

Blue Motell er en frisk satsing fra Trøndelag Teater i samarbeid med Black Box Teater og Lisa Lie. Dette er ny norsk dramatikk med sitt eget verdensbilde.

Blue Motell er et stykke som skal gå langt utenfor dagliglivet.

– Jeg savner den ekstatiske dimensjonen i den cafelattekulturen vi er en del av i dag. Der vi konsumerer alt. Det skal være lettspist og lettkjøpt og vi snakker om det vi har opplevd allerede, sier forfatter, kunstner og performanceartist, Lisa Lie fra Trondheim.

Alternativet er å gå ut og skape noe nytt, noe annet.

– Vi kan bygge noe nytt uten å tenke på den vanlige virkeligheten. Skape noe som gir ekstase. Det at vi vil noe sammen og går fullstendig inn i det, sier hun.

– Folkets andre liv

Utgangspunktet for teaterstykket er ideen om de store karneval, karneval vi lever i og ikke bare går på.

– I karnevalet slik det opprinnelig kunne være, forholder folk seg til helt andre regler og normsystem om hvordan verden er. Det blir folkets andre liv, der de skaper en alternativ virkelighet og er i den.

Flere virkeligheter

– Det betyr at de har to virkeligheter. Slikt gir perspektiv til å betrakte hva som er virkelig. At det vanlige livet er like konstruert som festdimensjonen. For eksempel er kapitalismen ingen naturlov, men den framstår som det nå, sier Lie.

I Blue Motell er alle på jakt etter sjelen til de som kommer dit. De må fortelle historier. Historier som lurer under overflata. Og det gjør de, i to og en halv time.

I grenseland

– Bakgrunnshistoria er stedet der alt foregår, altså Blue Motell. Det ligger i en ørken full av porselensstatuer som folk har satt ut, eller ofret som symbol på håpløse saker og tapte slag i mange hundre år.

Det er inngangen til dødsriket.

– Stedet Blue Motell er egentlig heisen ned til helvete, men den har vært ute av drift ei stund. Det gjør at folk ikke brennes opp. Så det er mange karakterer som dukker opp igjen, noen er nok en smule forandret.

Det er karakterer vi har sett før og det er andre. Her er eventyrprinsen, heksa, Hans og Grete og de som tilhører dette landskapet.