Drapstiltalt angrepet i retten

Den drapstiltalte ektemannen til Nilofer Naseri ble angrepet i gangen da Sør-Trøndelag tingrett skulle ta lunsjpause.

Den drapstiltalte ektemannen til Nilofer Naseri ble angrepet i gangen da retten skulle ta lunsjpause.

Tiltalte ble angrepet da retten tok pause mandag formiddag.

Drapsofferets bror er arrestert av politiet etter hendelsen.

– Tiltalte ble angrepet da han kom ut, sier innsatsleder Roar Selvnes.

28-åringen hadde nettopp avsluttet deler av sin forklaring om drapet som skjedde på Melhus 28. september i fjor da retten ble hevet. Han tørket tårer og ble ført ut av rettssalen av to politifolk. Flere av drapsofferets familie var til stede i retten og de møttes i gangen. Deretter hørtes høye skrik og rop.

Tiltalte dukket opp i døråpningen inn til salen og holdt seg for halsen. Deretter ble han ført inn i et skjermet vitnerom. Senere ble han ført gjennom rettssalen og ut en bakvei. Da holdt han seg fortsatt for halsen.

– Tiltalte er skadd og vil bli undersøkt av lege, sier forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen.

Forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen

Politiet skjerper sikkerheten

Hva som skjer med drapsofferets ene bror er uavklart.

– Han vil ihvertfall bli tatt ut av salen og huset og så vil vi se om vi innbringer vedkommende, sier innsatslederen Selvnes.

Sikkerheten skal ikke ha vært skjerpet i forbindelse med rettssaken.

– Vi hadde vel ikke forventet at dette her skulle skje, innrømmer innsatslederen, men poengterer at politiet styrker sikkerheten etter hendelsen.

Retten ble satt etter en utvidet pause klokka 13:30. Tiltalte fortsatte sin forklaring med en politimann på hver side av vitneboksen. Han har ingen synlige skader.

Innsatsleder om angrep på tiltalt i retten

– Familien blandet seg inn

28-åringen erkjente straffskyld for drap, men nektet straffskyld for drapstrusler da tiltalen mot han ble lest opp i tingretten.

Han forteller at han hadde det bra med avdøde etter at han kom til Norge fra Afghanistan i 2011. Likevel oppstod det problemer. Ifølge tiltalte skyldtes det at familien hennes blandet seg inn i huskjøp, økonomi, samliv, samvær med sønnen og mye annet.

Det var på grunn av familien hennes og involvering av familien hennes, sa tiltalte om motivet for drapet.

Hadde voldsalarm

Den 27 år gamle ettbarnsmoren ble funnet drept av sin egen familie i det som inntil juni i fjor var parets felles leilighet. I sin innledning fortalte aktor Sandøy om en turbulent tid forut for drapet. Politiet rykket ut til husbråk i juni, noe som endte i anmeldelse og at politiet tok hånd om passet til parets ene barn.

– Da Nilofer kom til politiet for å forklare seg om saken fortalte hun at hun hadde fått drapstrusler, sa Sandøy. Tiltalte var da i Afghanistan, men 27-åringen fikk voldsalarm og senere samme år ble saken sendt til konfliktrådet for megling.

I september møtte tiltalte i konfliktrådet og samme dag leverte avdøde inn en ny anmeldelse om drapstrusler. Også hennes mor skal ha mottatt trusler om at datteren skulle drepes.

– Naseri sier da til politiet at hun ønsker å skille seg fra mannen og ønsker besøksforbud både for seg og sønnen, fortalte aktor.

Sterke følelser

Både mor, far og bror gråt da aktor Unni Sandøy spilte av to nødsamtaler og viste bilder fra åstedet. Tiltalte skal ha hatt samvær med sin sønn tidligere på kvelden, og ifølge aktor skal det ha oppstått en diskusjon og fysisk konfrontasjon da sønnen ble levert tilbake i 19:45-tida.

Tiltalte hevder at offeret angrep han først og at han aldri har vært voldelig mot sin kone tidligere. Hun bet og truet han med kniv som lå i gangen.

– Jeg mistet kontrollen helt. Jeg hadde ikke kontroll på meg selv, sa tiltalte i retten.

Dødsårsaken var kvelning og knivstikk og tiltalte ble arrestert uten dramatikk i Melhus sentrum noe senere på kvelden. Barnet var innom barnevernet, men tas nå hånd om av avdødes familie. 2-åringen ble sendt i stua da foreldrene begynte å slåss. Tiltalte er usikker på om barnet så sin avdøde mor da de to forlot leiligheten.

Laster Twitter-innhold