Drapssiktet kvinne sluppet fri

Den 35 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept Vibeche Falck Danielsen i januar, er sluppet ut av varetekt.

Vibeke Falck Danielsen

Vibeche Falch Danielsen ble funnet død i Nidelva i januar i år.

Foto: Familien/NRK

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes

Bjørn Kristian Soknes er førstestatsadvokat.

Foto: Joar Elgåen / NRK

35-åringen har sittet varetektsfengslet siden 18. januar, og fengslingen ble nok en gang forlenget med en måned 30. juni, skriver Adresseavisen .

Det var fredag i forrige uke at førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes avgjorde at kvinnen skulle løslates.

Funnet i Nidelva

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble meldt savnet 16. januar i år, og funnet død i Nidelva i Trondheim noen dager senere. Hun ble drept med flere stikk mot halsregionen.

En 35 år gammel kvinne og en 48 år gammel mann er siktet for drapet. Mannen sitter fortsatt fengslet.

Statsadvokat Per Morten Schjetne leder kontoret fordi Soknes er på ferie, men han vil ikke si noe om hvorfor den 35 år gamle kvinnen nå er løslatt fra varetekt.

– Ingen kommentar

Førstestatsadvokatens tiltaleinnstilling i drapssaken ble sendt til Riksadvokaten samme dag som kvinnen ble sluppet fri.

– Det stemmer at vi sendte vår innstilling til Riksadvokaten på fredag, men jeg kan ikke si hva den går ut på. Jeg kan heller ikke kommentere løslatelsen av den 35 år gamle kvinnen, utover det at det ikke har noe med hennes helsetilstand å gjøre, sier Schjetne til NRK.

Schjetne regner med at Riksadvokaten vil komme med sin endelige avgjørelse om eventuell tiltale i løpet av juli.

Verken kvinnens advokat, Morten Furuholmen, eller bistandsadvokat Sigrun Dybwad, vil kommentere løslatelsen av 35-åringen overfor Adresseavisen.

Politiet har tidligere opplyst at de har tekniske funn som knytter kvinnen til drapet, men ingen av de to siktede har så langt ønsket å forklare seg om det som skjedde da Vibecke Falck Danielsen døde.