Drapssikta fengslet i fire uker

Den 27 år gamle afghanske mannen er varetektsfengsla i fire uker etter drapet i Melhus mandag.

Politiadvokat Kornelia Lykke under fengslingsmøte tirsdag

Politiadvokat Kornelia Lykke før fengslingsmøtet tirsdag.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

De fire ukene er med brev- og besøkskontroll og to av ukene må den siktede sitte i full isolasjon.

– Dette var forventa og min klient aksepterer fengslingen, sa mannens forsvarer, Tore Angen rett etter at fengslingsmøtet var ferdig.

Dagens fengslingsmøte gikk for lukkende dører. Politiadvokat, Kornelia Lykke, argumenterte for at retten måtte lukkes med bakgrunn i sider ved etterforskningen som de ikke ønsker at offentligheten skal få vite noe om enda.

Basketak

Politiet gjennomførte tirsdag ettermiddag et avhør av den sikta ektemannen. Der forklarte mannen at det oppstod et basketak mellom han og kona i forbindelse med at han kom innom for å hente parets to år gamle sønn.

I avhøret forklarte han videre at kvinnen fremdeles var i live da han forlot stedet.

Politiet har så langt også avhørt flere familiemedlemmer og vitner som kom til stedet kort tid etter drapet. I løpet av uka vil også politiet gå fra dør til dør i nabolaget for å høre om det er flere som sitter på informasjon som kan være relevant for etterforskninga.

Ønsket skilsmisse

Melhus

Store styrker fra politiet var mandag kveld på stedet hvor kvinnen ble funnet drept. Området rundt leiligheten ble sperret av.

Foto: Morten Andersen / NRK

Det afghanske ekteparet har de siste månedene hatt et turbulent ekteskap. I sommer anmeldte kvinnen ektemannen for trusler og fikk i slutten av august tildelt en voldsalarm.

Kvinnen ble avhørt av politiet i forbindelse med anmeldelse, men ektemannen ble aldri kalt inn til avhør for saken ble sendt inn til Forliksrådet og senere henlagt. Politiets håndtering av dette skal undersøkes av Spesialenheten for politisaker.

Senest mandag, drapsdagen, var kvinnen innom Melhus lensmannskontor for å anmelde ektemannen for nye trusler. Hun fikk da tilbud om beskyttelse på et krisesenter, men takket nei til dette.