Hopp til innhold

Drapsmotivet er fortsatt uklart

Motivet for drapet på den 15 år gamle jente i Skaun er fortsatt ukjent. I dag fortalte den tiltalt 18 åring at han angrer, men ønsket å drepe noen.

Den tiltalte etter Skaun-drapet

Den tiltalte etter Skaun-drapet, søndag 1. november 2009.

Foto: Tegning: Knut Løvås

18-åringen kan ikke gi noe nærmere forklaring på ugjerningen, enn at han ville drepe noen, det forklarte han i retten i dag.

- Dataspillinteressert

Da rettsaken startet i Sør-Trøndelag tingrett i dag, brukte aktor mye tid på dataspillinteressen til 18 åringen som en mulig forklaring på at han ble drapsmann.

- Det er et forsøk på å finne et motiv for det som har skjedd, man prøver å finne en årsak til at det skjedd. Hittil har vi ikke klart det, sier aktor- førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes.

- Dødstanker

Få timer etter at den 15 år gamle Oda Moe ble funnet ved travbanen i Skaun, 1. november i fjor, kom tilståelsen fra 18åringen som nå er tiltalt.

I retten fortalte han om dødstankene han hadde hatt gjennom fjoråret.

Den tiltalte sendte en tekstmelding til Oda Moe og spurt om hun ville være med å skyte luftgevær ved travbanen og deretter dra på kino sammen med han. Alt da skal han ha bestemt seg for å drepe henne, fortalte han i retten.

- Angrer

Da det ble vist bilder av den avdøde på åstedet, snudde den tiltalte seg bort.
Han sier han angrer på det han gjorde, men kan ikke svare klart på om de voldelige dataspillene kan ha noe med at han har blandet fantasi og virkelighet.

Mangel på motiv

Den tiltalte har blitt undersøkt av rettspsykiatere som antyder at tiltalte kan ha Asperger syndrom, som er en mild form for autisme. Asperger kan kjennetegnes med blant annet en manglende innlevelse i andres situasjon.

Forsvarer Torfinn Svanem meiner mangel på motiv kan forklarest med diagnosen.

- Slik jeg ser det må handlingen forklares ut ifra den diagnosen han har og at han ikke har hatt de nødvendige sperrene for å avslutte handlingen.

I morgen, fredag skal rettspsykiaterne forklare seg, og dom i saken er ventet førstkommende mandag.