NRK Meny
Normal

Dramatisk redning av basehopper i Orkdal

Basehopperen ble hengende i fjellsiden i over fire timer før han ble reddet.

Basehopper Krokstadøra

Redningsmannskaper klatret ned til basehopperen som satt fast i en fjellvegg på Krokstadøra i Sør-Trøndelag.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Han er skadd, men har vært ved bevissthet hele tiden. Han klager over smerte i en fot, opplyser innsatsleder Roger Mogstad til NRK.

Mannen er fraktet til St. Olavs Hospital etter en omfattende redningsaksjon i fjellet Midtgarden på Krokstadøra i Sør-Trøndelag.

– Ei alpin redningsgruppe på to mann rappellerte seg ned til mannen og fikk han stabilisert i veggen. De fikk klipset han fast til linene sine og frigjorde han fra fallskjermen. Deretter fikk de heist han opp med line til redningshelikopteret, forteller Mogstad.

Sykehuset opplyser på sine hjemmesider at mannen har moderate skader etter ulykken. Tilstanden er stabil.

Vanskelig redningsaksjon

Politiet fikk melding om ulykken litt før klokka 12, men det var da uklart hva som hadde skjedd annet enn at en basehoppar hadde blitt sittende fast i fjellet. Etter hvert kom det fram at han hadde hoppet sammen med en kamerat, og at han satt fast i fallskjermen om lag 70–80 meter over steinura på fjellet.

Basehopperen ble hengende i fjellsiden i over fire timer før han ble reddet.

– Det var en vanskelig redningsaksjon. Vi opererte i en loddrett fjellvegg, med en mann som var skadd, forteller Mogstad.

Redningsaksjon

Et ambulansehelikopter svever over fjellet Midtgarden på Krokstadøra i Sør-Trøndelag, der basehopperen satt fast.

Foto: John Øystein Berg / Avisa Sør-Trøndelag / NTB scanpix

Kunne ikke hentes ut med helikopter

AMK varslet raskt luftambulanse og Sea King-helikopter, men det ble raskt klart at de ikke kunne hente mannen med helikopter.

– I første omgang var distansen litt for høy og litt for risikabel for redningsmannen. Vi hadde kontakt med mannen og valgte derfor rappellere oss ned, forteller Mogstad.

Laster kart, vennligst vent...