Dorsin: – Vi må bli bedre enn vi var i høst

RBK-nestor Mikael Dorsin mener Rosenborg må heve seg over nivået de viste i fjor vår om det skal bli en ny supersesong.

Mikael Dorsin

Mikael Dorsin tror Rosenborg må heve seg fra sist høst om det skal bli flere slike jubelscener.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det var en fantastisk sesong, men vi kjente på høsten at prestasjonene gikk litt nedover. Da var vi ikke like gode som på våren. Spiller vi slik denne sesongen tror jeg det blir vanskelig å gjøre det like bra i år.

Det sier Mikael Dorsin til NRK. Den svenske veteranen har nå rundet 13 sesonger i Rosenborg, og viser fortsatt ikke tegn til å ville gi seg. Dorsin tror han og lagkameratene kan gjøre det nødvendige løftet for å repetere fjorårssesongen.

– Det ser bra ut. Vi har trent godt og sett stabile ut i de treningskampene vi har spilt. Jeg tror det blir en bra sesong igjen, men det tror jeg jo alltid, ler «Micke».

– Kåre betydde mye

Kåre Ingebrigtsen

Kåre Ingebrigtsen brakte med seg Rosenborgs gamle spillestil, mener Dorsin.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det har blitt fem seriegull på Dorsin. Supersvensken kom til klubben på slutten av Nils Arne Eggens storhetstid, og fikk oppleve tørketiden mellom 2010 og 2015, der seiersvante trøndere skuffet måtte gå uten seriegull. Men han fikk også oppleve returen til toppen forrige sesong.

– Kåre betydde mye da han kom inn. Han tok tilbake den gamle måten å spille på, garderobekulturen og kulturen utenfor. Samtidig gjelder det å ha en gruppe som tar til seg det, og det hadde vi, sier Dorsin.

Gode Champions League-minner

Karrieren i Rosenborg har gitt mange gode opplevelser for Dorsin.

– Å vinne seriegull er alltid spesielt. Jeg har vært heldig og dyktig nok til å vinne fem av dem. De matchene hvor serien avgjøres og man får juble sammen med lagkameratene er noe av det beste, forteller Dorsin.

I tillegg til serietriumfene har han også mange gode minner fra sene Champions League-kvelder.

– Borte mot Chelsea da vi spilte 1-1, og de to seirene mot Valencia i 2007. Og Arsenal hjemme i 2004, da de hadde et fantastisk lag og gikk ubeseira gjennom sesongen. Vi spilte 1-1 etter at Roar Strand satte ballen i krysset, mimrer Dorsin.

Roar Strand Arsenal

Roar Strands mål mot Arsenal er et av Dorsins beste minner.

Foto: LISE ASERUD / Ap

Usikker på fremtiden

– Når man nærmer seg 35 må man være ærlig nok med seg selv til å si at man ikke har mange år igjen, sier Micke, og legger til at han fortsatt ikke vet hva livet etter fotballen vil bringe.

– Jeg har studert jus, og kan bruke det til mye forskjellig, men jeg har ikke tenkt så mye på det.