Dorsin spiller sin kamp nummer 300

RBKs kaptein, Mikael Drosin, spiller sin kamp nummer 300 for trønderne når de i kveld møter ukrainske Metalist Kharkiv i europaligaen.

Mikael Dorsin

Under kveldens kamp i europaligaen spiller Mikael Dorsin sin kamp nummer 300 for trønderklubben.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborgs «Micke» Dorsin jubilerer når trønderne i kveld møter ukrainske Metalist Kharkiv på bortebane. Med 300 kamper for RBK havner kapteinen på en eksklusiv liste i Rosenborg.

– Det første jeg tenker er at jeg begynner å bli gammel, sier han til nettstedet rbk.no.

Med sine 300 kamper havner svensken på ei topp ti-liste over de som har spilt flest kamper for klubben. På den samme lista finner man blant andre Ola By Rise, Erik Hoftun, Christer Basma, Roar Strand og Fredrik Winsnes.

Den nåværende kapteinen debuterte for trønderklubben i 2004 mot Viking, og har stort sett vært lojal siden den gang.

– Jeg er optimist

Selv om RBK tidligere i uka rotet bort gullsjansene i eliteserien, er Dorsin positiv foran kveldens match i Ukraina.

– Jeg er optimist. Det er klart at de er soleklare favoritter, men jeg tror det finnes muligheter. Vi så på Lerkendal at de er bedre offensivt enn defensivt. Og hvis vi våger å gå med mye folk i kontringene, så vil det bli rom for oss, sier han til klubbens nettsider.

RBK åpnet gruppespillet med seier borte mot Rapid Wien, men etter to strake tap hjemme på Lerkendal har Jan Jönsson og resten av gjengen sakket akterut i gruppe K.

Rosenborg jager fire poeng etter Leverkusen og Metalist Kharkiv.

Elyounoussi og Chibuike hjemme

– Vinner vi her og slår Rapid Wien hjemme, har vi en sjanse. Vi viste på Lerkendal at det er et lag vi kan slå, men vi må nok regne med at de er sterkere på hjemmebane, sier Mikkel Diskerud.

Tarik Elyounoussi er igjen hjemme i Trondheim med en muskelskade, men landslagsspilleren er ventet å være tilbake på laget mot Fredrikstad søndag.

Heller ikke John Chibuike ble med på flyet til Ukraina. Det var imidlertid juniorspilleren Robin Bjørnholm, som kan få sin debut på A-laget.

Mikael Dorsin ordnet seier mot Sandnes Ulf

Mikael Dorsin har tro på at Rosenborg kan hamle opp med Metalist Kharkiv i kveldens europaliga-kamp.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix