NRK Meny
Normal

Dørene kan bli stengt fra nyttår

Namsosordfører Morten Stene sier det er uaktuelt for kommunen å drive Rock City videre alene. Fra nyttår blir trolig dørene stengt.

Rock City

Fra nyttår blir dørene til Rock City i Namsos stengt. Styreleder Gunnar Robert Sellæg mener det ikke finnes penger nok til å drive videre.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Gunnar Robert Sellæg og Åsmund Prytz

Styreleder Gunnar Robert Sellæg og daglig leder Aasmund Prytz stenger dørene til Rock City fra nyttår.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Stortinget bevilget onsdag kveld 1,9 millioner kroner til bransjesentret i Namsos. Til sammen vil Rock City neste år motta 4,3 millioner kroner fra stat, fylke og kommune. Det er 5,5 millioner mindre enn i år.

– Går mot slutten

– Det betyr en kraftig reduksjon i tilskuddet, og slutten for denne satsingen, mener ordføreren.

Også styreleder Gunnar Robert Sellæg i Rock City mener det snart er slutt.

– Vi må stenge dørene til Rock City fra nyttår. Vi har ikke penger nok til å drive videre. Jeg er veldig skuffet over Stortingets vedtak. Vi har ei husleie på 4,8 millioner kroner, og da vil vi gå i minus fra første dag hvis vi driver videre, sier Sellæg til Trønder-Avisa.

Annen bruk

Morten Stene

Namsosordfører Morten Stene sier kommunen nå ser på andre muligheter for Rock City-bygget.

Foto: Tarig Alisubh

Ordfører Morten Stene ser på at både stat og fylke har kuttet sin støtte til Rock City kraftig, og sier det er uaktuelt for kommunen å bidra med mer enn de to millionene som de har lovet neste år.

– Det vil vi ikke gjøre. Nå må vi få avklart situasjonen rundt Rock Citys framtid raskt, og eventuelt se på en annen bruk av lokalene, sier Stene.

Namsos kommune eier Rock City-selskapet, og har en leiekontrakt på bygget hvor de holder til som ennå går i 17 år. Både Stene og Sellæg er svært skuffet over kuttet som Stortinget har vedtatt for neste år.

– Det er uforståelig at Stortinget med et pennestrøk fjerner en storsatsing de selv var med på å start og har investert penger i, mener Sellæg.

I Namsos opplever mange at staten nå svikter, og at kommunen blir sittende igjen med hele regningen til leiekontrakten og utgiftene til et stort bygg.

Verdensrommet

Namsos kommune jobber nå med å få Museet Midt til å overta deler av opplevelsessenteret . Her er det Åge Aleksandersens gamle skrivestue, Verdensrommet, som er mest interessant å ta vare på. Kommunen håper også at hotellkjeden Scandic kan overta den store konsertsalen i bygget.

– Vi må også se på alternativ bruk av Rock City-bygget. Fra før vet vi at Kulturskolen vår har dårlige lokaler. Vi har vurdert å flytte skolen til Rock City også tidligere, men mente da at det ble for dyrt. Nå må vi se på det igjen. Men vi trenger tid på oss til å finne gode løsninger, sier Namsos-ordfører Morten Stene.