NRK Meny
Normal

Dømt til syv års fengsel for grov familievold

En 44 år gammel mann er i Sør-Trøndelag tingrett dømt for grov familievold, tvungen seksuell omgang med stedatter og ulovlig bruk av narkotika.

Tingrett

En 44 år gammel mann er dømt til sju års fengsel i Sør-Trøndelag tingrett.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

44-åringen, som er bosatt i Trondheim, benekter de fleste anklagene, men erkjenner straffskyld for bruken av narkotika.

Mannen er dømt for overtredelse av en rekke paragrafer i straffeloven, blant annet for å gjentatte ganger ha mishandlet sin tidligere ektefelle over en periode på flere år. I tillegg er han dømt for å ved vold eller trusler ha skaffet seg seksuell omgang, og for å ha hatt seksuell omgang med en person under 18 år som sto under hans omsorg.

I domfellelsen står det at retten har valgt å tro på den tidligere ektefellens forklaring.

Slo og kastet kniv

I dommen står det at mannen skal ha utøvet vold og trusler mot sin tidligere ektefelle, blant annet ved å slå henne med hendene, kaste en kniv etter henne, piske henne med ledninger og komme med drapstrusler.

Mot stedatteren er mannen anklaget for mange av de samme punktene, i tillegg til å ha tvunget til seg seksuell omgang med stedatteren.

Han er også dømt for å ha krenket sine tre barn ved at de var vitne til volden og ved å komme med nedsettende bemerkninger til dem.

Slo i fylla

Den tidligere ektefellen har i retten forklart at volden oftest skjedde etter at mannen kom hjem full eller påvirket av hasj. Hun har også sagt at han var en god far når han var edru.

I tillegg til de syv årene i fengsel, er mannen dømt til å betale 200 000 kroner i oppreisning til sin tidligere ektefelle, 120 000 til stedatteren og 100 000 til hver av sine tre barn.

Den domfelte tok betenknigstid på om han ville anke dommen.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.