Dømt til fengsel for søvnvoldtekt

En nordtrøndersk mann i 20-årene er dømt til fengsel i to år og fire måneder for voldtekt av sin tidligere ekssamboer i mai i år.

Namdal tingrett

Namdal tingrett dømte mannen til fengsel i to år og fire måneder.

Foto: Mette Moslet Kjesbu / NRK

Både mannen og kvinnen er i 20-årene og de to var et par fram til i april i år. Overgrepet mannen nå er dømt for, skjedde hjemme hos hans foreldre natt til 6. mai.

Gjennomførte samleie

– Vi lå og småpratet i samme seng helt til jeg sovnet. Ei stund senere våknet jeg med at han var i ferd med å gjennomføre et samleie med meg, forklarte kvinnen under rettssaken i Namdal tingrett mandag denne uka.

Mannen innrømmet straks det han hadde gjort, og ringte selv til politiet og anmeldte seg selv. Han avga full tilståelse i avhør med politiet og under rettssaken.

– Det hender jeg blir redd meg selv når jeg tenker på det jeg har gjort mot henne. Hun er tross alt mor til vårt felles barn, sa mannen under rettssaken.

Oppreisningserstatning

Aktor Per Morten Schjetne.

Statsadvokat Per Morten Schjetne var aktor i straffesaken mot den nordtrønderske mannen.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Mannen er nå altså dømt for å ha voldtatt kvinnen mens hun sov. Strafferammen er inntil seks års fengsel, men i og med at han tilstod, ble dommen langt mildere. Og i tråd med påstanden fra aktor, statsadvokat Per Morten Schjetne.

Mannen er også dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i oppreisningserstatning.