Dømt til fengsel for knivstikking

En 26 år gammel mann er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til fengsel i to og et halvt år for å ha knivstukket en mann og en kvinne i 40-årene på torget i Trondheim 14. april.

Knivstikking i Trondheim

Politiet undersøker området hvor en mann knivstakk to personer i april i år.

Foto: Morten Andersen / NRK

Det var i april i år at to personer ble knivstukket på torget i Trondheim. De to personene ble begge behandla på St. Olavs Hospital, og ei kvinne i 40-årene fikk alvorlige skader.

Politiet løsnet varselskudd, og måtte blant annet bruke pepperspray og hund da de pågrep den dømte 26-åringen.

To dager etter pågripelsen ble mannen varetektsfengslet, og han har sittet 241 dager i varetekt fordi gjentakelsesfaren har vært stor, ifølge politiet.

Tenåringsjenter grep inn

I forkant av knivstikkingen hadde mannen, ifølge vitner, oppført seg truende og slått rundt seg med en stokk. Anne Martine Fredriksen (19) og Mia Sofie Landsem (18) forsøkte å roe ned 26-åringen da en machete falt ut av sekken hans.

De to kjente til gjerningspersonen via felles bekjente.

Det skulle imidlertid vise seg at gjerningsmannen hadde en kniv gjemt i jakkeermet, som han senere stakk de to personene med.

Ba politiet om å skyte

Etter knivdramaet fortalte politimannen som løsnet skudd under pågripelsen, at den domfelte pekte på hodet sitt og ba politiet om å skyte.

Det var nettstedet politiforum.no som intervjuet politimannen.

– Jeg oppfatter gjerningsmannen som aktiv, og ser et umiddelbart behov for å få kontroll på ham. Han utgjorde en stor fare for menneskene rundt seg – om de forstod dette selv, vet jeg ikke, fortalte politibetjenten til nettstedet.

Sør-Trøndelag tingrett har også dømt 26-åringen til å betale de skadde til sammen 77.000 kroner i erstatninger.

Knivstikking Trondheim

Gjerningspersonen skal ha pekt på hodet sitt og bedt politiet om å skyte.

Foto: Siri Gulbrandsen / NTB scanpix