Dømt til fengsel etter båtulykke

En 24 år gammel mann fra Sør-Trøndelag ble mandag dømt til fengsel i 10 måneder i Fosen tingrett. En kvinne omkom da båten mannen førte kjørte inn i et skjær i Frøya kommune for ett år siden.

Fosen tingrett

24-åringen ble dømt til 10 måneders fengsel i Fosen tingrett.

Foto: Elisabeth Aas / NRK

Det var i august i fjor den 37 år gamle Vibeche Sørdal omkom i båtulykken utenfor Hamarvika. Hun var passasjer i båten som den 24 år gamle mannen kjørte. Da båten traff skjæret, ble hun kastet ut av båten, og 37-åringen døde senere av hodeskader.

Mannen som førte båten ble senere tiltalt for uaktsomt drap og promillekjøring. Blodprøver som ble tatt av mannen en og en halv time etter ulykken, viste at 24-åringen hadde en promille på 1,21.

Da saken gikk for Fosen tingrett i forrige uke, la aktor Hans Vang ned påstand om 11 måneders fengsel for mannen. Fosen tingrett mente at en fengselsstraff på 10 måneder var passende.

24-åringen er også dømt til betale 125000 kroner i oppreisningserstatning til avdødes etterlatte.

Erkjente straffskyld

Helikopter, SOH

Kvinnen ble fløyet til St. Olavs Hospital etter ulykken, men livet sto ikke til å redde.

Foto: Henrik Sundgård

Båtføreren har hele tiden erkjent å ha kjørt båten da han og andre om bord var på vei fra fest da ulykken skjedde og retten mente det var formildende at han fra første stund har erkjent de straffbare forholdene.

24-åringen kjørte båten på grunn på Ragnhildskjærene, omtrent 500 meter utenfor Hamarvik Industriområde på Frøya. Ulykken skjedde i 02.00-tiden på natten da det var mørkt.

Det er mange skjær i området og ifølge dommen skal tiltalte ha kjørt i en fart på ca. 30 knop da han kjørte på skjæret som var markert med et rødt lys.

Kvinnen var bevisstløs da hun ble fraktet til land. Luftambulansen fløy henne deretter til St. Olavs Hospital, men livet stod ikke til å redde.