NRK Meny
Normal

Dømt for vold mot politiet – angrep på nytt

En 23-åring klikket fullstendig da politiet forkynte en dom for politivold. Mannen slo og spyttet – nå venter fengsel og sinnemestringsprogram.

Verdal lensmannskontor

23-åringen gikk til angrep på politiet inne på Verdal lensmannskontor da han skulle få forkynt en dom.

Foto: Ole Johan Ramfjord / NRK

Mannen var inne på lensmannskontoret i Verdal da han fikk forkynt dommen på sju måneders fengsel for blant annet trusler og flere tilfeller av vold mot politiet, skriver Trønder-Avisa. .

Slo i hodet

– Da gikk han fysisk til angrep på en tjenestemann og slo vedkommende i hodet. I tillegg dyttet og spyttet han på en annen politimann, bekrefter politiadvokat Anita Ravlo Sand ved Nord-Trøndelag politidistrikt overfor NRK.

23-åringen slo seg helt vrang, og flere tjenestemenn kom til for å få kontroll på mannen som altså er dømt for vold mot politiet også ved tidligere anledninger.

– Du kan godt si at han er kjent for oss fra før, ja, sier Ravlo Sand.

Sliter med sinne

Under rettssaken i april kom det fram at mannen har problemer med å kontrollere sinnet sitt, og han forlot rettssalen et par ganger. Han har også brutt et besøksforbud mot en tidligere samboer, og i tillegg er han siktet for å ha kommet med trusler mot en ansatt i NAV.

– Nå er mannen varetektsfengslet i fire uker, og vi ønsker å ha han i varetekt fram til en ny straffesak kommer for retten, sier politiadvokat Anita Ravlo Sand.

Siktet for flere forhold

Mannen har selv tatt initiativ til å delta i et sinnemestringsprogram, og under den forrige rettssaken var dette noe tingretten så positivt på.

Men bare få dager etter denne saken ble 23-åringen altså siktet for nye straffbare forhold.

– Vi vet ennå ikke nå rettssaken kommer for retten, men vi jobber for å få avklart dette så fort som mulig, sier Anita Ravlo Sand.

Video fra Trøndelag

Lørdagens forestilling ved Kystens arv regnet nesten bort
Foto: Tom Modell Alte
Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal