NRK Meny
Normal

Dømt for uaktsomt drap

20-åringen som kjørte ned 17 år gamle Dennis Krangnes Chagula på Byåsen i Trondheim i fjor er dømt til åtte måneders ubetinget fengsel.

 

Dennis Krangnes Chagula
Foto: Linn Therese Amundsen / NRK

Dennis Krangnes Chagula døde av skadene han fikk.

I tillegg til fengselsstraffen må 20-åringen betale 100 000 kroner i erstatning til avdødes foreldre. Han mister også førerkortet i fire år.

- Vi er fornøyd med at ansvaret for ulykka ble plassert der den hører hjemme, sier foreldrenes bistandsavokat, Torfinn Svanem til NRK Trøndelag.  

 

- Hensynsløs kjøring

I dommen heter det blant annet at det er noe uforståelig at 17-åringen som ble kjørt ned ikke fjernet seg fra vegbanen. Han sto midt i vegen da 20-åringen kom på motorsykkel.  

Men retten karakteriserer kjøringa som hensynsløs og grovt uaktsom, og sier at det er 20-åringen som har hovedansvaret for ulykken.

 

 Anker

 20-åringens forsvarer, advokat Christian Wiig, mener straffen er for streng.

 - Åtte måneders fengsel er i overkant, i første omgang har han levert en skyldanke, sier Wiig.

 Christian Wiig sier at han er fornøyd med at at retten slår fast at hastigheten i kollisjonsøyeblikket ikke var høyere enn 40 kilometer i timen.

  

Tv-serie

Det var en fullsatt rettssal som hørte at dommen mot 20-åringen ble lest opp.

Dennis Krangnes Chagula var med i en serie ungdomsprogrammer i NRK1, og skolekamerater og venner både satt og sto i rettsssalen da dommen falt.