NRK Meny
Normal

Dømt for å ha skutt jeger med rifle

En nordtrøndersk mann i 60-årene er dømt til 60 dagers betinget fengsel etter en jaktulykke i Snillfjord i september 2015. Mannen skjøt en annen jeger med ei rifle.

Inntrøndelag tingrett

Rettssaken gikk som tilståelsessak for Inntrøndelag tingrett.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Saken gikk som tilståelsessak for Inntrøndelag tingrett denne uka, og mannen har hele tiden innrømmet å ha avfyrt det skjebnesvangre skuddet under jakta 25. september i fjor.

100.000 kroner i oppreisning

Nordtrønderen må også betale 100.000 kroner i oppreisning til den andre jegeren, en erstatning på 16.000 kroner, og ei bot på 10.000 kroner.

I tillegg fradømmes han retten til å drive jakt og fangst i fem år framover.

– Beklager. Jeg vet dette har vært en belastning for deg og din familie. Men du skal vite at det har det vært for meg også, sa den nå dømte mannen og snudde seg mot jaktkameraten da rettssaken startet.

Skuddskader

Den andre jegeren ble truffet i ryggen, og fikk skuddskader som medførte et sprengt ribbein og blødninger i lever og høyre lunge. Han fikk også skuddfragmenter i såret.

Mannen i 60-årene forklarte under rettssaken at en hund hadde los og at han fulgte etter den. Han trodde han så elgen og fyrte av et skudd som dessverre traff jaktkameraten i ryggen.

– Jeg var livredd for at det skulle komme flere skudd, sa kameraten da rettssaken startet mandag.