Dømt for å ha ranet 80-åring

En 46 år gammel sørtrøndersk mann er dømt til tre og et halvt års fengsel for å ha ranet 80 år gamle Anders Flaa på Bratsberg i Trondheim i mars.

Anders Flaa

Anders Flaa ble brutalt overfalt og ranet i sitt eget hjem på Bratsberg 25. mars. Nå er gjerningsmannen dømt til fengselsstraff.

Foto: Henrik Sundgård/Privat

Kaia Strandjord

Aktor Kaia Strandjord ba om fire års fengsel for den tiltalte 46-åringen.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

46-åringen var tiltalt for legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter, grovt ran og frihetsberøvelse. Mannen oppsøkte 80-åringen i hans eget hjem 25. mars, og overfalte han da den eldre mannen skulle sette inn sykkelen for kvelden.

Elektrosjokkvåpen

Ransmannen slo Flaa flere ganger i hodet og i kroppen, og brukte et elektrosjokkvåpen for å få kontroll på 80-åringen. Den eldre mannen ble deretter låst inn i kjelleren, mens 46-åringen gjennomsøkte huset etter verdigjenstander.

Anders Flaa klarte å rømme gjennom et lite vindu, og fikk varslet naboer om ranet. 46-åringen ble deretter pågrepet av politiet.

Under rettssaken innrømmet 46-åringen det han var tiltalt for, og beklaget det han hadde gjort. Aktor, Kaia Strandjord, ba om fire års ubetinget fengsel da saken ble behandlet for Sør-Trøndelag tingrett denne uka.

80.000 kroner

Men retten dømte mannen til tre og et halvt års ubetinget fengsel, skriver Adresseavisen .

I tillegg må han betale 80 år gamle Anders Flaa en oppreisningserstatning på 80.000 kroner.

46-åringen er også tidligere dømt for å ha ranet eldre personer for noen år siden.