NRK Meny
Normal

Domprosten søker avskjed

Domprost i Nidaros Knut Andresen ønsker å bli pensjonist.

Domprost Knut Andresen
Foto: Ingvar Midthun / NRK

- I dag har jeg meddelt biskopen, det nyvalgte menighetsrådet i Nidaros domkirke og Vår Frue sokn og mine kolleger i staben at jeg vil søke avskjed fra embetet. Jeg vil bli en 64 år gammel AFP-pensjonist, sier domprost Knut Andresen i ei pressemelding som ble sendt ut mandag kveld.

Andresen har vært domprost i 14 år. I mars bestemte han seg for å gå over i pensjonistens rekker, hans siste arbeidsdag blir 1. mai neste år.

- Jeg er takknemlig for å ha vært en del av Nidarosdomens og Vår Frue kirkes virksomhet og for samarbeidet i staben. Å være en del av en så kompetent og arbeidsvillig stab er en daglig tilfredsstillelse, sier Andresen.

Den avtroppende domprosten peker også på at det har vært et privilegium å møte dem som søker til disse kirkene ved forskjellige anledninger og med ulike utgangspunkt.

- Det har vært viktig for meg å utvide kirkens kontaktflate. Det gjelder både en kulturåpen nasjonalhelligdom og en hverdagskirke i sentrum med lav terskel og stor takhøyde, sier Knut Andresen.

Det skal holdes en avskjedsgudstjeneste i Nidaros domkirke 18. april.