Dommertabbe og selvmål

Steffen Iversen satte ballen iskaldt til venstre for Arason på straffespark, men Odd utlignet ved selvmål av Kris Stadsgaard.

Iversen satte ballen kontant til venstre for Arason

1-0 scoringen kom etter at Dorsin utfordret på venstrekanten og ble taklet innenfor sekstenmeteren. Straffesituasjonen kunne, i og for seg, vært en grei avgjørelse, hadde det ikke vært for at ballen allerede hadde vært langt over dødlinja. Utrolig dårlig sett av linjemannen, og dårlig dømt. En gavepakke til hjemmelaget.

RBK best i første omgang

Rosenborg var hakket bedre i første omgang, selv om straffesparket aldri skulle vært idømt. Hjemmelaget hadde likevel hatt flere målsjanser. Etter bare åtte minutters spill var Mikael Lustig frempå med skuddfoten. Skuddet gikk stolpen! Morten Moldskred var også involvert og hadde ett hardt skudd like til side for mål rett før pausen.

Bortelaget hadde også sine muligheter. Jone Samuelsen fikk spilt seg fri på venstrekanten og la inn til Kovacs inne i feltet. Ungareren dro av en mann og skjøt, men en RBK-forsvarer ofret seg og fikk en fot på ballen. En kjempemulighet til Odd Grenland!

Odd kom mer med

I andre omgang kom bortelaget mer og mer med i kampen, og Rosenborg slet med å komme til de store sjansene. Hjemmelaget mistet også en god del av sin offensive drivkraft på høyrekanten da Mikael Lustig måtte hinke av banen etter 52 minutter. Et kjempende Odd klarte å ødelegge for RBKs offensive spill. Rosenborg hadde likevel sine muligheter, som da Kovacs reddet et skudd fra Annan på steken etter 66 minutter.

I stedet ble det Odd som kunne juble på Lerkendal. Etter 76 minutter kom Bentley seg løs på venstrekanten og slo et godt innlegg bak forsvarsfireren til RBK. Der ventet Kris Stadsgaard som headet ballen inn bak egen keeper. Den uheldige RBK-stopperen prøvde nok å heade ballen til corner, men satte den i stedet eget nett. Örlund var på ballen, men klarte ikke å forhindre Odd-scoring.

Press i sluttminuttene

RBK presset knallhardt på i sluttminuttene, men klarte ikke å gjøre noe med den lite heldige utligningen, til tross for flere iherdige forsøk. Lerkendalpublikumet forventer nok mye mer en det som ble prestert i dag. I de siste kampende har RBK åpenbart slitt med å omsette mulighetene i mål. Laget er likevel fremdeles ubeseiret, men et Vålerenga i medvind er i ferd med å spise inn tabellforspranget, og ligger tre poeng bak.