Mann i 20-årene fra Tynset døde i utforkjøring etter å ha stukket fra politiet

Det var en mann i 20-årene som døde natt til fredag, etter å ha kjørt av veien under flukt fra en politikontroll på Røros i Trøndelag.

Dødsulykke på Røros

DØDSULYKKE: Store materielle skader tyder på høy fart under dødsulykken på Røros natt til fredag.

Foto: Tore Østby / Rørosnytt

Mannen som omkom i ulykken var bosatt i Tynset, og vedkommende var ikke eieren av bilen. Dette bekrefter politiet lørdag til NRK.

Politipatruljen på stedet meldte om saken klokka 02.13 natt til fredag. Bilen ble forsøkt stanset av politiet fordi den holdt høy fart, men sjåføren stakk av.

Kort tid etter så patruljen at bilen hadde kjørt av veien.

– Det var en patrulje fra Røros som gjorde et forsøk på å stanse en bil de traff på i Oslovegen. Bilen stakk fra dem og kjørte inn Falunvegen og opp Dalavegen. Her ble bilen borte for dem og de kjørte etter. Etter hvert finner de bilen som har kjørt ut og i grøfta. Føreren av bilen er død på stedet, sier politiets innsatsleder, Roger Mogstad.

Ifølge politiet hadde bilen store materielle skader, og mannen ble erklært død av lege klokka 02.44 natt til fredag.

Dødsulykke på Røros

Området der ulykken skjedde er sperret av for tekniske undersøkelser.

Foto: Tore Østby / Rørosnytt

Spesialenheten har startet sitt arbeid

Åstedet ble sperret av etter ulykken. Krimteknikere sikrer bevis, og politiet venter på Vegvesenets trafikkulykkesgruppe.

Spesialenheten for politisaker startet fredag formiddag sitt arbeid på stedet.

De involverte politifolkene blir tatt hånd om av lensmannen i Røros.

– Det har vært tøft for dem. De arbeidet voldsomt for å komme seg inn i bilen som det var store skader på, til slutt klarte de å ta seg inn gjennom bakluka på bilen, og fikk sjekka fører, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Bjørn Handegard.

Politiet har vært i kontakt med eieren av bilen, som opplyser at bilen var lånt bort. Ifølge politiet skal det ha vært rundt null grader på Røros natt til fredag.

Laster Twitter-innhold