NRK Meny
Normal

Døde etter rullestolvelt i taxi

Politiet vurderer å tiltale sjåføren etter at ei 88 år gammel kvinne døde etter at rullestolen hennes veltet i en taxi.

Rullestol
Foto: Knut Fjeldstad / Scanpix

Kvinnen fra Fannrem i Sør-Trøndelag fikk skader i ryggen og ble lam etter velten fredag 17. oktober. Hun døde to dager etterpå, skriver avisa Sør-Trøndelag.

Ikke godt nok sikret

Politiet i Orkdal og Agdenes har satt i gang full etterforskning.

- Vi jobber ut fra at det er en sammenheng mellom rullestolveltet og dødsfallet. Hun var åpenbart ikke godt nok sikret, sier lensmann Arve Nordtvedt til avisen.

88-åringen skulle fraktes hjem med Orkdal Taxi etter et legebesøk og hadde med seg en datter på turen. Ulykken skjedde da drosjen skulle kjøre inn på en større vei.

Tekniske undersøkelser

- Sjåføren er avhørt, og han har forklart at rullestolen veltet på grunn av et lite rykk som oppsto da bilen tok løs for å kjøre inn på veien, sier Nordtvedt.

88-åringen ble fraktet tilbake til legekontoret hun nettopp hadde vært på og deretter til sykehuset hvor hun døde.

Politiet venter nå på obduksjonsrapporten. Det skal også foretas tekniske undersøkelser av bilen og utstyret som ble benyttet som sikring. 88-åringens datter skal også avhøres og politiet vil finne ut hvilke krav som stilles til opplæring for rullestoltransport.

Dersom det viser seg at sjåføren har begått åpenbare feil vil det bli tatt ut tiltale, sier lensmannen.

Støtter sjåføren

88-åringens datter sier til avisa Sør-Trøndelag at hun ikke bærer nag til sjåføren. Hun har jevnlig kontakt med han og har gitt han blomster.

- Alle kan gjøre feil, men i dette tilfellet fikk det så tragiske følger, sier hun til avisen.

Orkdal Taxi ønsker ikke å kommentere ulykken ut over at det er en tung sak for selskapet. Sjåføren skal ha lang erfaring i yrket.