Død person funnet i leilighet i Trondheim – en siktet for uaktsomt drap

En mann i 20-årene ble funnet død i en leilighet i Trondheim natt til lørdag. En mann (50) er varetektsfengslet i fire uker, siktet for uaktsomt drap.

Fengslingsmøte i Sør-Trøndelag tingrett

FENGSLES I FIRE UKER: Sør-Trøndelag tingrett kom frem til at den siktede (50) skal fengsles i fire uker – to uker i full isolasjon med brev- og besøksforbud. 50-åringen er blant annet tidligere dømt for forsettlig drap, skriver Adresseavisen.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Det var natt til lørdag at en mann i 20-årene ble funnet død i en leilighet i Trondheim. En mann (50) er siktet for uaktsomt drap.

50-åringen ble mandag ettermiddag begjært varetektsfengslet av politiet.

– Vi ønsker få siktede varetektsfengslet i fire uker på grunn av fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat ved Trøndelag politidistrikt, Silje Iren Mebust, til NRK.

Sør-Trøndelag tingrett kom frem til at den siktede skal fengsles i fire uker – to uker i full isolasjon med brev- og besøksforbud.

Den siktede anket avgjørelsen til lagmannsretten. Han stiller seg uforstående til siktelsen, opplyser mannens forsvarer til NRK.

– Han er misfornøyd med at han i det hele tatt ble fengslet, fordi han mener at han ikke har noe som helst med dødsfallet å gjøre, sier forsvarer Christian Wiig.

Rykket ut til leilighet

Mannen i 20-årene skal ha vært død i noen timer før han ble funnet tidlig lørdag morgen av politiet, opplyser politiet.

– Den avdøde ble funnet i en leilighet i bydelen Ila. Vi hadde fått tips om en mann som hadde «sovnet» der, sier etterforskningsleder ved Trøndelag politidistrikt, Geir-Ole Momyr, til NRK.

– Var det mannen som nå er i arrest, som varslet dere om dødsfallet?

– Nei.

– Kan du si noe mer om denne saken?

– Nei, ikke slik som situasjonen er nå.

– Fra belastet miljø

Den avdøde og den siktede personen er fra samme miljø i Trondheim, skriver politiet i en pressemelding mandag formiddag.

Begge personene er hjemmehørende i Trondheim.

– Begge er kjent for politiet fra tidligere, og de er fra et belastet miljø. De pårørende har blitt varslet, sier Momyr.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha informasjon om dødsfallet og omstendighetene rundt hendelsen. De ber vitner melde inn tips på 02800.

Adresseavisen: Tidligere drapsdømt

50-åringen er blant annet tidligere dømt for forsettlig drap, skriver Adresseavisen.

Mannen er en av personene som er dømt flest ganger i Trondheim. Han har begått svært mange vinningsforhold, skriver avisa.