Død mann funnet i Nidelva

Klokka 15 fant dykkere en død mann i Nidelva i Trondheim. Politiet mener dette er mannen de har søkt etter siden natt til lørdag.

Mann funnet i Nidelva

Her ligger båten med dykkere til kai etter at de fant en død mann i Nidelva. – Vi har all grunn til å tro at dette er den savnede, sier politiet.

Foto: Henrik Sundgård

Søk etter mann i Nidelva

Store styrker fra Røde Kors og nødetatene har lett etter mannen på land og i elva. Søket startet like etter midnatt natt til lørdag.

Foto: Henrik Sundgård
Søk etter mann i Nidelva

Mannen ble sist sett i dette området, like nedenfor Studentersamfundet. Lørdag klokka 15 ble han funnet et stykke lenger ned i elva, på 4-5 meters dyp.

Foto: Henrik Sundgård

Store styrker har søkt etter mannen i og ved Nidelva i Trondheim, etter at vitner så ham falle i vannet fra Elgeseter bru like etter midnatt.

Helikopter, dykkere og mannskap fra Røde Kors har vært med på letinga.

Rundt klokka 15 fant dykkere et lik i elva.

– Vi har all grunn til å tro at dette er den savnede, og har ingen grunn til å tro at det er noen andre vi har funnet, sier operasjonsleder Tor Maurseth.

Han forteller at de får en sikker identifisering av personen først etter helga.

– Men vi har funnet gjenstander på vedkommende som gir oss grunn til å tro at det er han som er savnet. Vi er så sikre som vi kan være, sier Maurseth.

Siste dykker gjorde funnet

Brannvesenets dykkere skulle til å gi seg på grunn av mørket, da funnet ble gjort på 4–5 meters dyp rundt 50 meter overfor Gamle Bybro.

– Det har vært kaldt både for dem som var under vann og de som var over vann i dag. Vi har søkt fra klokka 9 i morges, og gjorde heldigvis funn nå med sistemann i sjøen før det ble mørkt, sier Otto Bardal, som er dykkerleder i Trøndelag brann- og redningstjeneste.

Mannen som er omkommet er i midten av 20-årene. Pårørende er varslet.