Hopp til innhold

Stor interesse for Trondheim triatlon

Med dobbelt så mange deltagere, værgudene på sin side og femdoblet publikumsinnsats, ble Trondheim triatlon nok en gang suksess.

triatlon

Vinnerne av Trondheim triatlon. Vibeke Nørstebø og Ole Andreas Alsos.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Lars Rusin

Leder for arrangementet, Lars Ursin, er fornøyd med at både publikum- og deltagermassen har økt.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

– Disse værgudene heier på oss. Vi hadde et flott mesterskap i fjor, og jaggu så fikk vi sol i år med, sier en fornøyd leder for arrangementet, Lars Ursin til NRK.no.

I fjor var første gang konkurransen ble arrangert med 100 startende. Dette var de svært fornøyde med, og gjennomførte derfor en ny konkurranse i år.

– Deltagermassen er doblet og publikumsinteressen femdoblet. Jeg tror og håper det bli et nytt triatlon også i 2015 her i Trondheim, sier Ursin.

Hardere løype

Konkurransen starter med svømmeetappen fra Munkholmen. Deretter er det sykling og løping i Trondheims gater og vakre natur.

– I år har vi lagt om løypa litt, den er blitt hardere, men dette er hovedsakelig på grunn av det estetiske. Vi er kanskje litt ondskapsfulle, men vi ønsker at deltagerne skal få en bedre visuell opplevelse, sier Ursin.

Og dette har de lyktes med, skal vi tro vinneren i herreklassen, Ole Andreas Alsos.

– Været har vært topp, opplevelsen var flott, publikum har heiet hele veien og jeg har hatt medvind, sier vinneren til NRK.

– Svømmeetappen avgjorde

Trebarnsfaren fra Andenes på Andøya er godt fornøyd med egen innsats.

– Tiden ble vel omtrent 2 timer og 40 minutter. Jeg hadde håpet å komme litt under det, men må si meg fornøyd. Jeg er en gammel svømmer, så det var vel på den etappen jeg sikret seieren, sier han.

Alsos debuterte som triatlon-utøver på samme sted i fjor. Nå håper han å kunne stille også til neste år.

– Det er kun på hobbybasis, men det er veldig morsomt, sier han.

Spurtet inn til seier

I kvinneklassen var det Vibeke Nørstebø som tok seieren etter en kjempespurt på løpeetappen.

– Jeg lå bak til det var omtrent en kilometer igjen, da så jeg en rosa caps litt lenger framme og tenkte at dette kunne jeg klare. Det ble en skikkelig hard siste kilometer, men det var kjempegøy, sier hun.

Dette er første gang Nørstebø deltok i Trondheim, men hun er en erfaren triatlon-utøver.

– Jeg har drevet med dette i ti år nå, men jeg må si at dette er en av de absolutt fineste løypene jeg har sett, sier hun.

Ilsvika, Trondheim triatlon

Arrangementet hadde hovedbase i Ilsvika i Trondheim.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK