Dobbeltdrap Trondheim
Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Dobbeltdrap i Trondheim

Oppsummert

Reza Alizada (17) og Nasratullah Hashimi (19) ble drept i en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum, mandag 17. september. En 18 år gammel mann fra samme miljø er siktet for forsettlig drap, og for å ha skadet en tredje person.

 • Dobbeltdrapssak for retten i mars

  Rettssaken mot 18-åringen som er siktet for dobbeltdrap i Trondheim, er forhåndsberammet til mars neste år, skriver Adresseavisen. Varetektsfengslingen av 18-åringen er forlenget med fire uker. Han skal fortsatt være underlagt brev- og besøksforbud.

 • Ber om forlenget varetekt

  Politiet ber om forlenget varetekt i fire uker for 18-åringen som er siktet for å ha drept to afghanske ungdommer i Trondheim 17. september. Politiet mener det fortsatt er fare for bevisforspillelse og at siktede skal rømme landet, sier politiadvokat Eli Nessimo. Saken skal opp for retten i mars neste år.

 • Søker opphold i Norge

  Seks afghanske familiemedlemmer som har vært i Trondheim på begravelse til drepte Reza Alizada mandag, søker opphold i Norge. I følge bistandsadvokat Erik Widerøe, får ikke familien innreise i Tyrkia der de kom fra. De seks er fraktet til Oslo med politieskorte.

 • Dobbeltdrapssiktet blir i fengsel

  Den dobbeltdrapsikta 18-åringen i Trondheim ble i dag varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøksforbud. Det avgjorde Sør-Trøndelag tingrett, opplyser hans advokat, Kolbjørn Lium. Mannen er siktet for å drept to afghanske ungdommer i Trondheim 17. september.