Dobbeltdrap Trondheim
Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Dobbeltdrap i Trondheim

Oppsummert

Reza Alizada (17) og Nasratullah Hashimi (19) ble drept i en leilighet i Prinsens gate i Trondheim sentrum, mandag 17. september. En 18 år gammel mann fra samme miljø er siktet for forsettlig drap, og for å ha skadet en tredje person.

 • Isolasjon for dobbeltdrapssiktet

  Den 18 år gamle afghanske mannen som er siktet for drapet på to kamerater i Trondheim 17. september, må sitte isolert også i den neste varetektsperioden, slår lagmannsretten fast.

 • Frykter ikke bevisødeleggelse

  Retten mener det ikke er nærliggende fare for at den dobbeldrapssiktende vil ødelegge bevis om han slipper ut fra isolat. – Det er uklart hvilke personer han kan påvirke så lenge han er fengslet med brev- og besøksforbud, skriver Sør-Trøndelag tingrett i kjennelsen. Politiet har anket avgjørelsen.

 • Overføres til fengsel

  Den dobbeltdrapssiktede blir i dag overført til Trondheim fengsel, opplyser forsvarer Tore Angen til NRK. Til nå har 18-åringen vært innlagt ved St. Olavs hospital. Politiet ber om fortsatt isolasjon i to uker, noe Angen mener er unødvendig.

 • To nye uker i isolasjon

  Den siktede i dobbeltdrapet i Trondheim skal sitte i isolasjon i to nye uker, av hensyn til etterforskningen i saken. Det er ikke avklart hvordan begjæringen skal behandles, opplyser politiet i en pressemelding.