Disse skal på Stortinget fra Trøndelag

Det er spenning til siste stemme er talt opp om hvem som skal representere Nord- og Sør-Trøndelag på Stortinget.

Stortinget

Trønderbenken på Stortinget vil få en del nye ansiktet etter årets stortingsvalg.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Snorre Valen fra SV har vært inne og ute igjen i hele natt. Tirsdag formiddag så det ikke så lyst ut for Valen, men like etter klokka 13 viser fintellingen at SV får utjevningsmandatet for Sør-Trøndelag.

Høyres tredjekandidat Torhild Aarbergsbotten er dermed ute.

To fra H, to fra FrP

De fire Arbeiderpartipolitikerne Trond Giske, Eva Kristin Hansen, Jorodd Asphjell og Karianne Tung sikret seg plass på Stortinget.

Linda Hofstad Helleland og Frank Jenssen fra Høyre skal også sitte på tinget de neste fire årene.

Fra Fremskrittspartiet er Per Sandberg og Sivert Bjørnstad inne.

Senterpartiets kapret også et distriktsmandat, noe som betyr at Heidi Greni er inne.

– Vi tok de fleste velgerne

– Jeg skal være stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet de neste fire årene og det gleder jeg meg til, sier Karianne Tung til NRK.

Til tross for det forestående regjeringsskiftet er hun stolt over at Arbeiderpartiets resultat i fylket og er klar for å være i opposisjon.

– Arbeiderpartiet har gjort et veldig godt valg i Sør-Trøndelag. Vi tok de aller fleste velgerne og er det største partiet, så vi har grunn til å feire. På landsbasis er vi litt dårligere, men i Sør-Trøndelag er vi en Arbeiderpartibastion og vi er stolte, sier Tung.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Marit Arnstad

Senterpartiets Marit Arnstad er sikret plass på Stortinget.

Foto: NRK

Arnstad klar for comeback

Mandatfordelingen i Nord-Trøndelag ser foreløpig slik ut:

Ingvild Kjerkol (Ap), Arild Stokkan-Grande (Ap), Marit Arnstad (Sp) og Elin Agdestein (H) er sikra plass.

André Skjelstad (V) og Anne Kolstad (SV) kjemper om utjevningsmandatet. Tirsdag kveld viser tall fra Kommunal- og regionaldepartementet at Skjelstad er inne og Kolstad er ute.

Senterpartiet i Nord-Trøndelag kunne sprette bløtkaka litt etter klokka elleve mandag kveld. Da ble det klart at Marit Arnstad var sikret stortingsplass. Den sittende samferdselsministeren er veldig klar for et comeback på Stortinget.

– Det føles bra. Det betyr jo også at dersom prognosen slår til har vi gjort vårt beste valg på 16 år. Det er veldig hyggelig at vi går frem både i Steinkjer, Verdal, Levanger og Stjørdal, sier Arnstad.